“Igen, náci vagyok! Ki mondta, hogy csak fehér ember lehet nemzeti szocialista?!” – kiabált felháborodottan Gabriel Diaz az őt faggató újságírókkal. 

A dominikai bevándorló család 27 éves gyermekét többen is lefényképezték, amint alkarján horogkeresztes karszalaggal vezeti taxiját New Yorkban. A Bronxban élő fiatalembert emberi jogi szervezetek jelentették fel a taxiszövetségnél, amely 30 napra azonnal felfüggesztette engedélyét: míg ugyanis az Egyesült Államokban, illetve New York államban nem ütközik törvénybe önkényuralmi vagy gyűlöletkeltő jelképek viselése, a szövetség kifejezetten tiltja a sofőrök számára, hogy bármi ilyet hordjanak munka közben. 
“Én nem gyűlölöm a zsidókat, legfeljebb kritikus véleménnyel vagyok róluk” – folytatta kirohanását a CBS riporterének Diaz, majd gyakorlatilag tagadta a holokauszt megtörténtét. 
A színes bőrű náci fiatalember története sokakat felkavart az Egyesült Államokban, különösen mert New York, ahol él és dolgozik, a világ második legnagyobb zsidó közösségének ad otthont: mintegy kétmillió New York-i vallja magát zsidónak. 
Miközben Gabriel Diaz a szólásszabadságról szónokol, szülei szerint az egész egy borzalmas félreértés. “A fiunk nem náci, hanem naiv. Csendes, rendes gyerek, aki a munkájának él, ám amióta látta a Indiana Jones és a frigyláda fosztogatói című filmet, mániájává vált a horogkereszt. Azóta elvettük és elégettük a karszalagját, és ígérjük, hogy pszichiáterhez fordulunk vele. Mindenkitől bocsánatot kérünk!” – mondták zokogva a szülők, akik harminc évvel ezelőtt vándoroltak be az USA-ba.
Egy egész családot kiirtott az öngyilkos hajlamú taxisofőr: a borzalmas tragédia részleteihez kattints a képre.

Horogkeresztet viselt a taxisofőr 1