Az Országos Rendőr-főkapitányság két részletben 1225 autóra írt ki tárgyalásos közbeszerzést, a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. Az első tender 750 rendőrségi ügyintézői és járőr használatra kialakított gépkocsi beszerzésére szól, kiegészítve teljes körű karbantartással és javítással. Utóbbi öt évre, illetve 200 ezer kilométerre vonatkozik, havi – azonos összegű – átalányban fizetve.

Már a december 21-i ünnepélyes átadás előtt, szinte azonnal elkezdték használni a kapitányságok az új Astrákat. Annyira kellett a járőrautó

Már a december 21-i ünnepélyes átadás előtt, szinte azonnal elkezdték használni a kapitányságok az új Astrákat. Annyira kellett a járőrautó


A becsült ellenértéket nem közli a felhívás, mindössze annyi szerepel benne, hogy költségvetési forrásból és két részletben fizet az ajánlatkérő. A másik tenderben 475, többségében megkülönböztető jelzéssel ellátott gépkocsi beszerzése szerepel, itt is teljes körű karbantartással és javítással.

A jótállás ideje 36 hónap vagy 120 ezer kilométer – amelyik értéket a jármű hamarabb eléri – de a kocsikon elhelyezett matricákra és fényhidakra 72 hónap, a kiegészítő üléshuzatokra 36 hónap a jótállás. A turbófeltöltésű motorral szerelt járműveknél a motorra és a turbófeltöltőre 60 hónap vagy 200 ezer kilométer a kért garancia.

A finanszírozás hasonló az előző tenderéhez, és ennél sem szerepel a becsült vételár.

(Forrás: MTI)