Vasárnap este fél tíz körül, Chicagóban egy Hyundai Tucson szabadidőautó nagy sebességgel, a bal oldali sávban haladva áthajtott egy kereszteződésen, és fékezés nélkül nekirohant egy szemközti ház sarkának. A sofőr kipattant a teljesen összeroncsolódott autóból, és elszaladt a helyszínről. 
Szerencsére a járókelők egyikének volt annyi lélekjelenléte, hogy benézzen a füstölgő roncsba: a hátsó ülésen egy eszméletlen, hároméves forma kisfiú feküdt. A férfi kiemelte a kocsiból, pár méterrel odébb vitte a gyereket, és elkezdte lélegeztetni. 
A balesetet és a későbbi mentést rögzítette egy térfigyelő kamera.

Mire a rendőrség és a mentők megérkeztek, a gyermek újra lélegzett, a kocsi pedig már lángokban állt: szó szerint perceken múlott az élete a kisfiúnak, akinek az állapotát később kórházban stabilizálták. 
Mint később kiderült, az autó lopott volt. A gyermek édesanyja – aki egyes híradások szerint a helyszínen volt, egy másik kocsiban követte a balesetet elszenvedő járművet – állítólag ismerte is a sofőrt, aki vélhetően azonos volt a tolvajjal, de további részleteket nem lehet tudni. 
Két barátját hagyta meghalni összetört autójában egy drogfüggő angol anyuka. A borzalmas tragédia részletei a képre kattintva.

Hároméves gyereket találtak az autóroncsban 1