Hogy pontosan mikor történt az alábbi eset, nem tudni; a zárt láncú biztonsági kamerák felvételeit mindenesetre ezen a héten csütörtökön hozták nyilvánosságra a thai hatóságok. 

Két rendőrtiszt darázsfészekbe nyúlt: feltűnt nekik egy parkolóban várakozó autós viselkedése, civil autójukkal leparkoltak mögötte, és igazoltatták. A sofőr – mint később kiderült, okkal – nem várta meg, hogy megjöjjenek az adatok a központból: hátramenetbe tette autóját, és padlógázzal nekitolatott az útját elálló autónak, kilapítva a két jármű között álldogáló rendőröket. 
A felvételek szerencsére nem rögzítettek hangot, így nem halljuk, ahogy recseg a fém, sikolt a férfi, viszont ahogy a bűnöző elhajt, a két rendőr, mintha mi sem történt volna, Terminator módjára utána ered, és a rémülten földre kuporodó lány reakcióját elnézve tüzet nyitottak a kocsira.
A bizarr, esélytelen üldözés egyébként nem várt sikert hozott a rend zúzott lábú őreinek: a menekülő autót eltalálták, annak sofőrje elveszítette uralmát a jármű felett, és a ferdehátú elegáns vetődéssel bezuhant egy közeli benzinkút közepére – a végkifejletet egész csokornyi, rémülten fedezékbe vonuló lány kísérte.
Mint később kiderült, szerencséje volt a rendőröknek, hogy súlyos zúzódásokkal, törések nélkül megúszták: két bűnbanda közti adásvételbe tenyereltek bele. Több mint 600 tabletta metamfetamint találtak az autóban, egy későbbi letartóztatás során további 1500 tabletta került elő, márpedig Brazíliában ennél kevesebb miatt is előkerülnek a lőfegyverek…
Nem csak lövöldözés színesíti Thaiföld közúti forgalmát: időnként a nyílt színen szeretkező párok is felbukkannak az utakon… (18+)

Elgázolták, de ment tovább a rendőr 1