Szép jubileumot ünnepelhetett a napokban a Škoda, eddig összesen 11 millió autó gördült le a Mladá Boleslavban működő gyár szerelőszalagjairól. Az üzemben jelenleg a márka hat modellje készül: az Octavia, az Octavia Combi, a Fabia, a Fabia Combi, a Rapid és a Rapid Spaceback.

A világszerte futó összes Škoda több mint felét Mladá Boleslavban szerelték össze, közülük egymilliót az elmúlt két év alatt. Székhelyén működő gyára mellett a Škoda két további helyszínen is termel Csehországban: Kvasinyben a Yeti, a Superb és a Roomster család tagjai gördülnek le a szerelőszalagról, míg Vrchlabíban a DQ200 duplakuplungos sebességváltók készülnek a Volkswagen-csoport számára.

11 millió Škoda a központi gyárból 1
11 millió Škoda a központi gyárból 2

11 millió Škoda a központi gyárból

11 millió Škoda a központi gyárból

11 millió Škoda a központi gyárból 5
11 millió Škoda a központi gyárból 6
Fotó megosztása:
11 millió Škoda a központi gyárból 7 Eddig bő egymillió kínai gyártású Škoda hagyhatta el Anting, Jicseng és Ningbo üzemeit, 2014 első félévének végére pedig az új Octavia helyi gyártása is beindul. Oroszországban Nyizsnyij-Novgorodban és Kalugában készülnek a Škoda modelljei, utóbbi helyszínen néhány hete vette kezdetét a Rapid gyártása.