“Jól mennek a dolgok, ugyanakkor azt kell mondanom, hogy nem lesz egyszerű. Kemény versenyek várnak rám, mert nagyon gyors, fiatal pilóták ülnek a többi versenyautóban. Mégis úgy gondolom, van esélyünk és jó eredményeket érhetünk el, de keményen kell dolgoznunk, még tovább kell finomítanunk az autón” – mondta Alex Zanardi, miután elsőként tesztelte versenykörülmények között új autóját, amellyel áprilistól a hosszú távú és sprintversenyeket kombináló Blancpain-szériában indul. 

A minden csapatot érintő, hivatalos tesztelés során Zanardi csapata, a ROAL Motorsport tovább finomította a kétszeres végtagcsonkolt Zanardi számára speciálisan átalakított versenyautó beállításait, különös tekintettel az egyedi kuplungra és fékpedálra. Alex Zanardi mindkét nap sikeresen, jó idővel teljesítette a hosszabb távokat. 
“A versenytempót tekintve már nagyon közel vagyunk a kitűzött célokhoz, kellően gyorsak vagyunk a kopott gumikon, már csak azt kell megoldani, hogy az új gumikon is ilyen jó legyen az autó.” – tette hozzá a legendás pilóta, aki most először találkozott a pályán leendő ellenfeleivel. 
Mint emlékezetes, Alex Zanardi 2001-ben egy Honda volánja mögött mindkét lábát elvesztette egy súlyos balesetben (az ütközésről készült felvétel alább látható, megtekintését csak nagykorú olvasóinknak ajánljuk!), de később visszatért a versenysportba és többek között a WTCC-ben is indult egy speciális BMW-vel. 2012-es paralimpiai részvételét (ahol két aranyérmet szerzett) követően nem sokkal már arra tesztelt, hogy ismét egy teljes szezont teljesítsen a BMW-vel. 
A 47 esztendős pilóta a Blancpain GT Sprint sorozat első futamán, április 21-én tér vissza, a ROAL Motorsport BMW Z4 GT3 versenyautójával.
Élesben tesztelt a láb nélküli pilóta 3