Miután február 22-én (szombaton) leváltották az ukrán elnököt, Viktor Janukovics és biztonsági szolgálata sietősen távozott az országból, hátrahagyva Kijev közelében lévő birtokát, és a villában lévő számos ingóságát. 
Az ellenzék Janukovics távozása után szinte azonnal “elfoglalta” a luxusingaltlant, és az újságírók mellett beengedték az utca emberét is, hogy lássák, milyen fényűzésben élt az elnök, míg az ukrajnai átlagemberek többsége alig tud megélni.  
Golfpálya, arany vécékefe, kétárbocos vitorláshajó, házi állatkert, oldtimer autókollekció és veterán motorok várták a látogatókat, akik nagyon kulturáltan viselkedtek, nem rongáltak meg semmit, bár erre a rezidencia őrei nyomatékosan kértek is mindenkit. Becslések szerint a birtok értéke elérheti a 100 millió dollárt (22 milliárd forint). 
Az egyik hatalmas garázs, mint ahogy az a képeken is látható, tele van különféle járművekkel, amik között van 1950-es Rolls-Royce, Chevrolet Impala, jó pár ZiL limuzin (114, 117-es modellek), Volga, GAZ-13 Csajka, M-20 Pobeda, Horch 855 Roadster, számos veterán katonai terepjáró, a motorkerékpárokról és a hajókról már nem is beszélve.  

GAZ-M-20 Pobedák, a második autó ráadásul nyitható tetős változat.

GAZ-M-20 Pobedák, a második autó ráadásul nyitható tetős változat.


A sötétkék autó egy Moszkvics 401 kabrió, mellette pedig jobbra, első generációs Zaporozsecek. A motorok közül az első (bordó) egy 350-es „csepptankos” Jawa, mögötte pedig valószínűleg egy Izs látható.

A sötétkék autó egy Moszkvics 401 kabrió, mellette pedig jobbra, első generációs Zaporozsecek. A motorok közül az első (bordó) egy 350-es „csepptankos” Jawa, mögötte pedig valószínűleg egy Izs látható.


Az ukrán exelnök autóit is hátrahagyta 5
Az ukrán exelnök autóit is hátrahagyta 6
Az ukrán exelnök autóit is hátrahagyta 7
A Euronewsnak nyilatkozók a tüntetés győzelmeként értékelték, hogy most a “palota” kertjében sétálhatnak. A szomszédok szerint a telken korábban csak egy kis ház volt, minden egyéb Janukovics beiktatása után épült.
Az ukrán exelnök autóit is hátrahagyta 8
Az ukrán exelnök autóit is hátrahagyta 9
Az ukrán exelnök autóit is hátrahagyta 10
Ennyi autóhoz saját benzinkút is dukál, ne kelljen már a városba menni üzemanyagért. 
Az ukrán exelnök autóit is hátrahagyta 11
Az exelnök jó pár teherautót telepakolt, mielőtt eddig ismeretlen helyre távozott. Az ukrán belügyminiszter, Arszenyij Avakov Facebookon jelentette be, hogy büntetőeljárást indítanak, és a volt elnököt, valamint egyéb vezető tisztviselőket tömeggyilkossággal vádolták meg, és elfogatóparancsot adtak ki ellenük. – adta hírül a BBC
Viktor Janukovics fia sem vetette meg az autókat, Kijevtől durván 30 kilométerre találtak rá a garázsra, amiben az elnökcsemete luxusautói parkoltak, gondosan letakarva. A felvételt készítő helyi tévétársaság szerint a 15 darab autó jármű összértéke közel kétmillió dollár (451 millió forint). 
A videón látható autógyűjteményt állítólag szombat hajnalban, titokban csempészték át Janukovics villájából ebbe a hosztomeli garázsba. A kizárólag fekete járgányok között akad Mercedes-Benz SLSBentley, Volkswagen Phaeton, Range Rover, páncélozott Knight XV, és International MXT pickup is.
Galériánkban megnézheted a fényűző villát belülről is, tátva fog maradni a szád!