Az autógyártók nem szeretnek lemaradni egymástól, így az olasz Maserati sem hagyta szó nélkül a Ferrari Laferrariját, és a hibrid sportautó megjelenése után szárnyra keltek a pletykák, hogy a szigonyos márka is erősen elgondolkodott valami hasonlón. 
Sokáig semmilyen előrelépés nem történt ez ügyben a Maserati háza táján, de a héten napvilágra került pár kép, LaMaserati címkével ellátva. 
Ferrari-babérokra tör a Maserati? 2
Ferrari-babérokra tör a Maserati? 3
Sajnos nem hivatalosak a látványtervek, csupán a tehetséges, fiatal dizájner, Mark Hostler munkájában gyönyörködhetünk, aki megpróbálta elképzelni, milyen is lehetne a LaFerrari konkurense. A tanulmány a LaFerrari vázára, felfüggesztésére, és elektromos rendszerére alapulna, karbon karosszériával. A motorház alatt 6,3 literes V12-es erőforrás szolgáltatná a több mint 800 lóerőt, KERS-rendszerrel megtámogatva. 
Ferrari-babérokra tör a Maserati? 4
Ferrari-babérokra tör a Maserati? 5
Egyébként nem ez lenne az első Maserati, ami Ferrari örökségből építkezne. Az MC12 2004-ben készült el, a Ferrrari Enzo árnyékából azonban nem tudott kilépni, hiába kapta meg az olasz paripa teljes műszaki hátterét, az alváztól a 6,0 literes V12-es motorig. 
Maserati MC12

Maserati MC12

Ez lehetett volna a Maserati nagy visszatérése a motorsportok világába, de mégsem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket a 630 lóerős modellnek. 2004 és 2005 között összesen 55 példányt gyártottak le, darabjáért pedig 201 millió forintnak megfelelő összeget kértek.