Országos közlekedési információk: 2014.01.07., kedd

Budapest

Lassú a forgalom:
– a Róbert Károly krt.-n, a Váci útnál
– a Hungária krt. – Kerepesi út kereszteződésében
– a Széll Kálmán téren és a Margit körúton 
– a Könyves Kálmán körúton, az Albert Flórián út és a Kassay Jenő út között
– a Nagyvárad térnél 
– az Astoriánál 
– az Erzsébet tér környékén
Az Erzsébet híd pesti hídfőjében minden sáv járható, és új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet létesítettek a Váci utcánál. A Ferenciek terénél a külső sávokban még korlátozásokra kell számítani. A Buda felé tartó buszok megállóját visszahelyezték a Kígyó utca torkolatához. A Reáltanoda utcát megnyitották, visszaállították az eredeti forgalmi rendet. Az Irányi utcában tart még az átépítés a Veres Pálné utca és a Károlyi utca között.

A Keleti pályaudvar Kerepesi úti parkolóját lezárták átépítés miatt, de a Thököly úti parkolót megnyitották.
A Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalán levő troli végállomáson átépítik a felsővezeték-hálózatot, ezért a 80-as és a 80A jelzésű trolibuszok helyett pótlóbuszok közlekednek a Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar között.

A Thököly utat átadták a közúti forgalom számára a Baross tér és a Dózsa György út között. A Baross térről ismét be lehet kanyarodni balra a Fiumei útra, illetve a Rottenbiller utca felől a tér felé. Középen vezetett buszsávot és önálló kerékpársávokat alakítottak ki. A Dózsa György útról a Hősök tere irányából tilos balra kanyarodni a Thököly útra.

A Vörösvári úton a villamospálya építése miatt irányonként két sávban haladhat a közúti forgalom, azonban a Váradi utcánál ismét lehet balra kanyarodni. A Váradi utca még egyirányú a Vörösvári úttól a Velence utcáig. A másik irányban a terelőút a Hunor utca – Vihar utca útvonal, vagy a Körte utca.
Január 7-étől (keddtől) várhatóan január 26-áig (vasárnapig) a kőbányai Liget tér környékén zajló közműépítési munkák miatt a már meglévő forgalomkorlátozások mellett lezárják a Kőrösi Csoma Sándor út – Vaspálya utca kereszteződésében a Vaspálya utca felé vezető két forgalmi sávot. A Korponai utca felől a Gyömrői út felé csak a belső sávból lehet majd egyenesen áthajtani. A Gyömrői út felől a Kőbányai út felé a balra kanyarodáshoz csúcsidőben két szűkített forgalmi sáv, munkanapokon csúcsidőn kívül (19:00 és 6:00 óra között), valamint hétvégén egy forgalmi sáv áll az autósok rendelkezésére a Vaspálya utcában a Liget tér előtt. A Kőrösi Csoma Sándor úton a munkálatok mellett 2×2 forgalmi sáv folyamatosan a gépkocsival közlekedők rendelkezésére áll.

Segítsünk egymásnak!

Ha utazása során rossz, értelmetlen, felesleges közlekedési megoldással, szabályozással, táblázással, felfestéssel találkozik, akkor ne habozzon, és jelezze az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek, az info@blokkolasgatlo.hu e-mail címen!

Országos információk

Az 51 főúton, a
 72-es km-nél két gépkocsi frontálisan ütközött. A fél útpályát lezárták.
A 83-as  főúton, a
z 54-es km-nél egy személygépkocsi az árokba borult. A fél útpályát lezárták.

Az M5-ös autópályán a szegedi csomópont előtt a 156 km-nél rézsűjavítás okoz sávlezárást, délután 4 óráig csak a belső sáv járható. A főváros felé tartóknak a 70-60 km között kell lassítani, mert a szalagkorlátot szerelik, emiatt a belső sávot zárják le. 
Az 5-ös főúton Lajosmizse és Kecskemét között az út menti növényeket gondozzák, a munkaterületeknél 40 km/h-s sebességkorlátozás érvényes.
Az 55-ös főúton Bátaszék – Alsónyék és Baja között az útmenti területeket gondozzák, emiatt jelzőőrök segítik a forgalmat. A 104-122 km között munkagépeket kell kerülgetni, számos útszűkületen kell áthajtani. Hasonló munkálatokat végeznek az M6-os autópályáról Szekszárd városközpontjába vezető összekötő úton.
A 66-os főút pécsi kivezető szakaszán közműépítés kezdődött, a 2-es km-nél a burkolatot felbontották.
A 68-as főúton beszakadt egy aknafedlap, Nagyatádon a helyreállítást megkezdték, de a 30 km/h-s sebességkorlátozás még érvényes. 

Traffipax infó

2014.01.07., kedd

Budapest
14.00-16.00 Bp. IX. ker. Üllői út
14.00-16.00 M1 autópálya Sasfészek-tó pihenő
17.00-19.00 Bp. II. ker. Hűvösvölgyi út
20.00-22.00 Bp. XIV. ker. Hungária krt.
21.30-23.00 M1 autópálya 12500 msz
00.00-02.00 Bp. XV. Ker. Szentmihályi út
00.00-02.00 Bp. V. ker. Bajcsy-Zsilinszky út
03.00-04.30 M1 autópálya Zsámbéki pihenő

Országos meteorológiai előrejelzés

Többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, legfeljebb nyugaton, délnyugaton vékonyodhat el néhol átmenetileg a felhőzet. A tartósan ködös területeken szitálásra is számíthatunk. Gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél. A hőmérséklet késő este 3 és 7 fok között várható.
Források:
www.utinform.hu
www.fovinform.hu
www.police.hu
www.waze.com
www.met.hu
www.bkk.hu
www.idokep.hu