Országos közlekedési információk: 2014.01.06., hétfő

Kezdetben északkeleten, keleten találkozhatunk még esőtől nedves, csúszós útszakaszokkal, majd délutánra ezeken a tájakon is megszűnik a csapadék. A hajnali, reggeli órákban elsősorban a Duna vonalában és attól keletre okozhat pára, helyenként köd korlátozott látási viszonyokat. 

Budapest

Lassú a forgalom:
a Könyves Kálmán körúton
– a Róbert Károly krt. – Váci út kereszteződésénél és az Árpád hídon
– az M1-M7 bevezető szakaszán
– a Szabadság hídon és a budai alsó rakparton az Erzsébet híd és a Szabadság híd között
– a Krisztina térnél 
– a Bem rakparton
– a Hungária krt. – Kerepesi út kereszteződésnél 
– a Szilágyi Erzsébet fasoron 
– a Hősök terénél
– a Szél Kálmán tér – Margit krt. útvonalon
– az M3 bevezető szakaszán
Gázvezetéket javítanak a II. kerületi Széna téren. A Margit körút Margit híd felé vezető oldalán a külső sávot foglalják el. A XIII. kerületben, a Pannónia utcában a Dráva utcánál is gázvezetéket javítanak, útszűkületre számítsanak.

A Keleti pályaudvar Kerepesi úti parkolóját lezárták átépítés miatt, de a Thököly úti parkolót megnyitották. Hétfőtől a Keleti pályaudvar Kerepesi úti oldalán levő troli végállomáson átépítik a felsővezeték-hálózatot, ezért a 80-as és a 80A jelzésű trolibuszok helyett pótlóbuszok közlekednek a Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar között.
A Thököly utat átadták a közúti forgalom számára a Baross tér és a Dózsa György út között. A Baross térről ismét be lehet kanyarodni balra a Fiumei útra, illetve a Rottenbiller utca felől a tér felé. Középen vezetett buszsávot és önálló kerékpársávokat alakítottak ki. A Dózsa György útról a Hősök tere irányából tilos balra kanyarodni a Thököly útra.

A Vörösvári úton a villamospálya építése miatt irányonként két sávban haladhat a közúti forgalom, azonban a Váradi utcánál ismét lehet balra kanyarodni. A Váradi utca még egyirányú a Vörösvári úttól a Velence utcáig. A másik irányban a terelőút a Hunor utca – Vihar utca útvonal, vagy a Körte utca. Az Árpád hídon ideiglenesen megszűnt a korlátozás (éjfélig), de a Népfürdő utcai le- és felhajtó, valamint a Váci út között a belső sávokat zárva tartják.
Mától a 18-as, 19-es, 41-es, 47-es és a 49-es villamosok sűrűbben közlekednek. A reggeli csúcsidőben módosul a menetrend a 22-es, 22A és a 222-es buszok vonalán. Változik a menetrendje a 23-as és a 23E járatoknak, továbbá a 23E üzemideje is módosul (az utasforgalomhoz igazodva). A Széll Kálmán tér felé közlekedő 22-es buszok mától megállnak a Szőlőskert utcánál.
A D11-es hajójárat Újpest, Árpád út és a Boráros tér (Petőfi híd) között közlekedik, mert az A38-as hajó felújítását végzik. A hajójárat továbbra sem köt ki a Népfürdő utca (Árpád híd) és a Meder utca hajóállomásoknál a Duna alacsony vízállása miatt.
A Fényvillamos ma a 19-es villamos vonalán jár 16-21 óráig.
Budapesten elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát! (A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek) csoportjaira.) Elsősorban a veszélyeztetett népességcsoportokba tartozók kerüljék a jelentős gépjárműforgalom által érintett tereket, útszakaszokat.

Segítsünk egymásnak!

Ha utazása során rossz, értelmetlen, felesleges közlekedési megoldással, szabályozással, táblázással, felfestéssel találkozik, akkor ne habozzon, és jelezze az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek, az info@blokkolasgatlo.hu e-mail címen!

Országos információk

Mártély felől Hódmezővásárhely felé haladt egy személyautó , amikor a csúszós úton a Nagypál-kanyarnál a sofőr elveszítette az uralmát a járműve felett, és egy fának ütközött. Ketten megsérültek. Egy másik autó későn észlelte az álló kocsisort, elrántotta a kormányt, és szintén egy fának csapódott. A helyszíni szemle idején – előreláthatólag fél tízig – félpályás útlezárás mellett rendőrök irányítják a forgalmat.

A 38-as főúton Bodrogkeresztúron a 2-es km-nél szegélyt javítanak. A félpályás lezárás mellett jelzőlámpa irányítja a forgalmat.
A 68-as főúton Nagyatádon a 37-es km-nél beszakadt egy aknafedél, útszűkület lassítja a haladást.
A 86-os főúton Beled és Szil, a 127-es és a 133-as km között megszüntetik a burkolathibákat. Napközben a munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani, jelzőőr segíti a közlekedést.
A 66-os főúton Pécsen a 3-as km-nél közműjavítás miatt Árpádtető felé csak a belső sávban lehet haladni.
Csomád és Őrbottyán között útépítés miatt útszűkületre, illetve rövid szakaszokon félpályás lezárásra kell számítani.
A Tiszán Tiszadob és Tiszalúc, valamint Csongrád és Csépa között már korábban elbontották a pontonhidat, mindkét átkelőhelynél napkeltétől-napnyugtáig komp közlekedik.

Traffipax infó

2014.01.06., hétfő

Budapest
08.00-10.00 Bp. IV. ker. Pozsonyi út
08.00-10.00 Bp. IX. ker.Távíró u.
09.00-11.00 Bp. X. ker. Kőér utca
09.00-11.00 Bp. XV. Ker. Szentmihályi út
10.00-12.00 M1 autópálya 12500 msz
10.15-12.15 Bp. IV. ker. Külső-Szilágyi út
11.00-13.00 Bp. IX. ker. Illatos út
11.30-13.30 Bp. XV. Ker. Szerencs u.
13.00-15.00 Bp. X. ker. Kerepesi út
13.00-15.00 Bp. IV. ker. Megyeri út
14.00-16.00 Bp. IX. ker. Soroksári út 
14.00-16.00 M1 autópálya Zsámbéki pihenő
17.00-19.00 Bp. VIII. ker. Orczy út
21.30-23.00 M7 autópálya Tárnoki pihenő
22.00-00.00 Bp. XI. ker. Nagyszőlős u.
01.00-03.00 Bp. XV. Ker. Késmárk u.
03.00-04.30 M1-M7 közös szakasz 5000 msz
04.00-06.00 Bp. II. ker. Hűvösvölgyi út

Országos meteorológiai előrejelzés

Az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön erősen felhős marad az ég, másutt felszakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Általában mérsékelt marad a légáramlás. Napnyugta után egyre többfelé köd képződik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8, 13 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb lehet. Késő este 3, 8 fok valószínű.
Források:
www.utinform.hu
www.fovinform.hu
www.police.hu
www.waze.com
www.met.hu
www.bkk.hu
www.idokep.hu