Harmincötnél több gépjármű rohant egymásba csütörtökön az amerikai Pennsylvania államban, több mint negyvenen megsérültek.

A helyi hatóságok szerint Morgantown város közelében egy gépkocsi belehajtott egy hókotróba a zsúfolt úton, majd mögöttük több tucatnyi jármű sem tudott megállni. A balesetet a rossz időjárási viszonyok okozták, a térségben erős havazás volt.

Az útszakaszt lezárták, a sérülteket helikopterekkel szállították kórházba. A rossz időjárás miatt mintegy száz kisebb baleset történt az Egyesült Államok középső és északkeleti államaiban, különösen Michigan és Maine államokban, ahol erős volt a havazás, és ónos eső is hullott. Néhány utat ezekben az államokban vastag jégréteg borít.

Magyarországon egyelőre enyhe az idő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken tovább szakadozik a felhőzet, kezdetben helyenként még előfordul kisebb eső, záporeső. Eleinte a Nyugat-Dunántúlon élénk széllökések kísérik az északi, északkeleti szelet. A hőmérséklet kora délután 7, 13, késő este 2, 8 fok között alakul. Éjszaka azonban továbbra is fagy, így érdemes odafigyelni a vezetésénél.

(Forrás: MTI)