Áprilisban már bemutattuk az a Renault (Dacia) Dustert, amelyet Dilip Chhabria vett kezelésbe. Az indiai tervező most egy másik olcsó szabadidőjárműhöz, a Ford EcoSporthoz nyúlt hozzá. 

A módszer hasonló, és az eredmény is: a barátságos kisautóból nyomasztóan agresszív gépszörnyet faragott a hatalmas ázsiai ország első számú független autódizájnere. A korábban megismert stíluselemek – az éjfekete fényezés, az eredeti helyükről átköltöztetett fényszórók, a LED-es helyzetjelző lámpák – hatékonyan morcosítják az eredetileg barátságos Ford arcát. 
A beltérben a nyújtott limuzinok hangulatát igyekezett visszaadni az alkotó; hatalmas, krómozott tölcsér viszi hátra a friss levegőt, a háromszemélyes üléspad helyett két, osztott fotel várja az utasokat, az emelt padlókonzolról a tetőre szerelt, különböző világítási funkciók kezelhetők. 
Félelmetes űrbogár a Ford törpe terepjárója 3
Az igyekezet dicséretes, a kivitelezéssel és a tartalommal azonban baj van; a hátsó középkonzol csálé, a látványos kapcsolókról lerí az olcsóság, ráadásul a sokat ígérő kapcsolók csupán a gyárilag is elérhető, alapvető funkciókat vezérlik. Viszont ezt valódi fa és krémszínű bőr körítésében teszik.
 
A Ford eredetileg még idén szerette volna bevezetni Európában az EcoSportot, a premiert azonban szeptemberben elhalasztották.
Félelmetes űrbogár a Ford törpe terepjárója 4