Országos közlekedési információk: 2013.12.16., hétfő

Budapest

A Nyugati téri csomópontban baleset történt, óriási a torlódás! 

A Budaörsi úton baleset történt, emiatt lassul a forgalom az M1-M7 kivezető irányában. 

Lassú az előrejutás:
– a Kiskörút egész vonalán
– a Szilágyi Erzsébet fasor – Széll Kálmán tér – Margit krt. útvonalon
– a Hungária krt. – Kerepesi út csomópontban 
– az Örs vezér térnél 
a Róbert Károly krt – Váci út kereszteződésénél és az Árpád hídon
– a Széchenyi tér – Lánchíd – alagút útvonalon 
A Szentendrei úton a Pók utcánál, a vasúti hídnál a hétvégén az új hídelemeket helyezték el. A munka folytatódik, ezért a munkaterületnél az Árpád híd felé 2 sávban, kifelé 3 sávban lehet haladni. A Pók utca továbbra is egyirányú a Szentendrei út felé. A Szentendrei út felől a terelőút a Monostori út – Nánási út útvonal. A Pók utca és a Gázgyár utca között a vasúti töltésben lévő átjáró megszűnt.

Az Irányi utcában tart az átépítés a Veres Pálné utca és a Károlyi utca között. Az utca járható szakasza kétirányú a Belgrád rakpart és a Molnár utca között. Budára a Szabadság hídon juthatnak át. A Reáltanoda utcát szintén lezárták a Károlyi utcánál, ezért zsákutca lett a Szép utcától.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjében új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet létesítettek a Váci utcánál. Kérjük a gépjárművezetőket, vezessenek fokozott figyelemmel. Az Erzsébet híd – Kossuth Lajos utca útvonalon irányonként két sávban lehet közlekedni, de a külső sávokban még jelentős korlátozásokra, sávelhúzásra kell számítani. A Ferenciek terénél a Buda felé tartó buszok megállóját mától visszahelyezik az eredeti helyére.

Róbert Károly körút, Flórián tér
Az 1-es villamosok az Árpád híd pesti hídfőjéig közlekednek (az 1-es villamos a Közvágóhíd és az Árpád híd között, az 1A villamos pedig a Népliget és az Árpád híd között jár). Továbbra is pótlóbuszok viszik az utasokat 1V jelzéssel a Bécsi úttól, 101V jelzéssel Óbuda, Bogdáni úttól az Árpád híd pesti hídfőjéig. A Róbert Károly körúton megszűnt a forgalomkorlátozás, a csomópontokban visszaállították az eredeti forgalmi rendet (a Lehel utcánál, Pap Károly utcánál, a Teve utcánál és a Váci útnál). A Reitter Ferenc utca és Lehel utca között az ideiglenes peron elbontása miatt – a Lehel utcai csomópont előtt – az Árpád híd felé csak 2 forgalmi sáv járható. A Flórián téren jelentős útszűkületre és sávelhúzásra kell számítani a pályaépítés miatt az Árpád híd, a Pacsirtamező utca és a Vörösvári út irányából is. A Vörösvári út – Árpád híd útvonalon irányonként két sávban haladhat a közúti forgalom (a reggeli csúcsidőben a hídon Pest felé három sáv járható).

Segítsünk egymásnak!

Ha utazása során rossz, értelmetlen, felesleges közlekedési megoldással, szabályozással, táblázással, felfestéssel találkozik, akkor ne habozzon, és jelezze az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesületnek, az info@blokkolasgatlo.hu e-mail címen.

Országos információk

M3 – 150 km
Útkarbantartási munkálatok miatt sávlezárás a bal pályán.

M7 – 89 km
Budapest felé külső sávban burkolat javítás.

Somogy megye
 A 6511 összekötő úton
 Tar-Bábonymegyer között felborult egy személygépkocsi.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Tardona közelében. Az elsődleges adatok szerint egy 68 éves mályinkai járművezető három családtagjaival haladt Tardona felől Kazincbarcika felé, amikor az általa vezetett személygépkocsi a lefagyott, jeges úton megcsúszott és az árokba borult.

A 46-os főúton, Gyomaendrődön a 45-ös km-nél átépítik a vasúti átjárót. A főutat lezárták, a forgalmat elterelik.
A 22-es főúton Szécsényben a 40-es km-nél felújítják a Szentlélek-patak hídját. Útszűkületre kell számítani.

A 4-es főúton Püspökladányban az újtelepi városrészben csatornázás okoz sávlezárást. A hajdúszoboszlói elágazás és az M35-ös autópálya csomópontja közelében megerősítik a burkolatot. A főutat szakaszosan fél szélességben lezárják.
A Tiszán Tiszadob és Tiszalúc, valamint Csongrád és Csépa között elbontják a pontonhidat. Tiszadobnál az alacsony vízállás miatt a komp sem jár majd. A 35-ös főúton a polgári Tisza-híd felé lehet kerülni. Csongrád és Csépa között szerdától indul majd a komp, amely napkeltétől-napnyugtáig közlekedik.

Traffipax infó

2013.12.16., hétfő

Budapest
14.00-16.00 Bp. IX. ker. Illatos út
13.30-15.30 Bp. XIX. Ker. Hunyadi u.
14.00-16.00 M7 autópálya Tárnoki pihenő
15.00-17.00 Bp. XI. ker. Bartók Béla út
17.00-19.00 Bp. XIV. ker. Stefánia út
20.00-22.00 Bp. III. ker. Szentendrei út
21.30-23.00 M1 autópálya Zsámbéki pihenő
23.00-01.00 Bp. XV. Ker. Rákos út
00.00-02.00 Bp. III. ker. Árpád fejedelem útja
03.00-04.30 M1-M7 közös szakasz
Miskolc
14.30-16.30 Miskolc, Ifjúság út
14.30-15.30 Miskolc, Hegyalja utca
16.00-17.00 Miskolc, Csrmőkei utca 
17.00-18.30 Miskolc, József Attila út

Országos meteorológiai előrejelzés

Az ország nagy részén túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Néhol szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet késő este +1, -3 fok között alakul.
Források:
www.utinform.hu
www.fovinform.hu
www.police.hu
www.waze.com
www.met.hu
www.bkk.hu