Ha már az autó önmagát vezeti, miért kellene mindenkinek mereven előre bámulnia? – tette fel a kérdést Frank M. Rinderknecht, a formabontó ötleteiről híres Rinspeed agytrösztje, és rögtön választ is ad rá, mégpedig frappánsat. Az XchangE tanulmányban elöl és hátul egyaránt a repülőgépek első osztályát idéző, kényelmes fotelek találhatók – az ott megszokott állíthatósággal. 

Ez azonban csak a kezdet, mert az autóhoz egy vadonatúj kezelő- és kijelzőfelületet is kidolgoztak, amely szórakozásra, munkavégzésre és a szokásos fedélzeti információk megjelenítésére egyaránt alkalmas – töltsük csak el tartalmasan az ajándékba kapott szabadidőt! 
A kényelmes elhelyezkedéshez persze meg kell szabadulni a kormánykeréktől. Ez Rindeknecht szerint nem probléma: csupán egy elektronikus steer-by-wire kománymű szükséges, ami nincs fizikai kapcsolatban a kormánykerékkel (ilyet egyébként a jelenlegi jogszabályok nem tesznek lehetővé), és máris be lehet tolni középre a kormányt, ahol az senkit nem zavar. 
A Rinspeed XchangE, a cég huszadik tanulmányautója természetesen elektromos hajtást kapott, ennek részleteiről azonban nem nyilatkozik a cég: majd március elején, a Genfi Autószalonon erre is fény derül ugyanúgy, mint az autó külső formatervére.