Egy igazán különleges, és talán sokak által ismeretlen autóra került szemtelenül magas összeggel az árcédula Japánban, mégpedig a Lamborghini 1991-es Sognára keresztelt sportautójára, amiből összese két darab készült, de csak az egyikbe került motor. 
A Sognát 1991-ben mutatták be a Genfi Autószalonon, és már akkor is igen borsos árért, 1,6 millió dollárért kínálták, amit ráadásul nem is a Lamborghini, hanem az Art & Tech cég épített. Közel 23 évvel később pedig újra eladásra kínálják az egyetlen működő modellt, méghozzá 2,38 millió euróért, ami átszámolva 717 millió forint. Kérdés kinek ér meg ennyit, egy gyakorlatilag ismeretlen modell, ami ugyan a Lamborghini Countach LP500, 5,2 literes, 455 lóerős legendájának alapjaira épült – a motorjuk is megegyezik-, de igazából mégsem Lamborghini.
Megér 700 milliót egy 20 éves autó? 3
Lamborghini Countach LP 500

Lamborghini Countach LP 500

A földet túró, két részből álló malacorr, és a hátsó buborékszerű, rettentően furcsa kialakítás inkább emlékezete egy űrkapszulára, amit a kilencvenes évek sci-fi filmjeiben láthattunk, mintsem autóra.  
Megér 700 milliót egy 20 éves autó? 5
Ebben a fura zöld színben, és bizarr formában pózoló sportautóban összesen 1800 kilométer van, azonban mindentől függetlenül nem hinném, hogy megérne több, mint 700 milliót ez a járgány, Lamborghini örökség, és 1 darabos példányszám ide vagy oda. 
Ebből az összegből simán futná egy Sesto Elementora is, ami mondjuk 20 év múlva jó eséllyel a dupláját fogja érni gyűjtők körében. Már ha valaki egyáltalán hajlandó lesz megválni a 20 darabos szériában készült szupersporttól. 
Szerinted megér ennyit ez az autó?
Valakinek biztos...
1% ()
Jó kérdés, nem látok benne értéket.
1% ()
Semmiképpen, ez egy gagyi valami
1% ()
Szerintem megéri, én megvenném ha lenne felesleges 700 millám
1% ()