Folyékony gázt szállító kamionba rohant egy személyszállító vonat hétfőn  az indonéz fővárosban, Jakartában. Hatalmas tűzgolyó keletkezett, a vonat kocsijai felborultak – közölte a vasúttársaság szóvivője.
kép forrása: NTMC Polri

kép forrása: NTMC Polri

Becslések szerint közel 600 utas volt a vonaton, mikor bekövetkezett az ütközés, de a legtöbbjüknek sikerült elhagyni a szerelvényt a karambol után. Biztosan még nem lehet tudni, de legalább 4 halálos áldozata van a katasztrófának, köztük a mozdonyvezető – tette hozzá Eva Chairunnisa, a közlekedési minisztérium szóvivője. Több ember is súlyosan megsérült, hat embert biztosan kórházba szállítottak – állítja az AFP tudosítója. 
Sukendar Mulya, a vasúttársaság szóvivője elárulta, hogy a kamion az állami tulajdonban lévő Pertamina olaj- és gázvállalat járműve volt, akik most nagy erőkkel segédkeznek helyszínen. 
 

A jakartai rendőrség főkapitánya pedig a helyi rádióadónak nyilatkozva közölte, hogy a tüzet még nem tudták eloltani a tűzoltók, és folyik az utasok kimentése. A halálos balesetek gyakoriak Indonéziában, ami főleg a rosszul karbantartott utaknak köszönhető.