Már amikor a nyolchengeres S 63 AMG-t bemutatták, akkor benne volt a levegőben a tizenkét hengeres csúcsverzió, azonban érthető módon inkább hallgatott róla a gyár. 

Most viszont színre lépett a tizenkét hengeres csúcsmodell – pontosabban két héten belül színre lép, Los Angelesben és Tokióban egyaránt, de addig is részletes információkkal csinál kedvet hozzá a Mercedes. 
Tizenkét henger, 630 lóerő, 1000 Nm nyomaték: az S 65 AMG lenyűgöző jármű. Igaz, kisöccse simán legyorsulja.
Tizenkét henger, 630 lóerő, 1000 Nm nyomaték: az S 65 AMG lenyűgöző jármű. Igaz, kisöccse simán legyorsulja.

Mercedes felsőfokon: S 65 AMG

Mercedes felsőfokon: S 65 AMG

Tizenkét henger, 630 lóerő, 1000 Nm nyomaték: az S 65 AMG lenyűgöző jármű. Igaz, kisöccse simán legyorsulja.
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 25
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 26
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 27
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 28
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 29
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 30
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 31
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 32
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 33
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 34
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 35
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 36
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 37
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 38
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 39
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 40
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 41
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 42
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 43
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 44
Fotó megosztása:
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 45
Az S 65 AMG a luxusautó-szegmens megkerülhetetlen óriását, az AMG ikerturbós, hatliteres V12-esét kapta meg, amely ezúttal Euro6-os emissziós teljesítménnyel áll készen a jövőre. A kettős feltöltés azonban csak része a mutatványnak: hengerenként két gyújtógyertya, vizes intercooler, adaptív generátor-vezérlés, kovácsolt főtengely, alumínium forgattyúház, start-stop automata, valamint (csak hogy a shownak is adjanak egy keveset) szénszálból készített szelepfedél teszi teljessé a kézzel összeszerelt erőforrás varázsát. 
A lehengerlően erős motorra az AMG hétfokozatú automata váltóját csatolták, ezen keresztül árad a hátsó kerék felé a hajtóerő. 4,3 másodperc alatt gyorsul százra a nagy autó: ez egy tizeddel jobb érték, mint az S 63 AMG azonos adata, legalábbis hátsókerék-hajtással. A kis testvér viszont 4Matic összkerékhajtással 4,0 mp alatt szökken százra; erre a mutatványra a kizárólag hátul hajtó S 65 AMG nem képes. 
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 46
Ettől függetlenül több mint lenyűgöző az autó dinamizmusa, és bár a menetkész tömeget egyelőre nem adta meg a gyár, annyit lehet tudni, hogy széles körű és intenzív fogyókúrára fogták a szedánt. Az indítóakkumulátor például könnyű lítium-ion egység: az S 63 AMG után a világon másodikként található meg nem hibrid autóban ez a 20 kilós tömegcsökkentést hozó technológia. 
A futóművet természetesen áthangolták, de alapjaiban nem változtattak rajta: a Magic Body Control rendszer megelőző módon alkalmazkodik az útegyenetlenségekhez. Az AMG kormánymű változó áttételt kínál, alapfelszerelés az ESP alulkormányzottságot kiküszöbölő, kanyartámogató funkciója. 
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 47
Keréktárcsából lehet válogatni, de műszakilag felesleges: mindegyik modell kovácsolt alumíniumból készül; az alapkivitelű kerék sokküllős dizájnja kifejezetten archaizáló, klasszikus darab – és nem mellékesen kiváló rálátást biztosít az opciós karbon-kerámia féktárcsákra (elképesztő 420 mm első átmérővel). 
A külső formajegyek magukért beszélnek, a belsőre érdemes azonban szót vesztegetni. Az üléseket exkluzív, rombuszmintás bőrkárpitozás borítja, ahol a perforált felületek simán hagyott szakaszokkal váltakoznak. Az ülések háttámláján, a könyöklőn, de még az első ülések hátoldalán is találkozunk a dombornyomott AMG emblémával, ugyanúgy, ahogy az ajtókon is. 
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 48
A műszerfal az immár szabványos, digitális egység, amely egyedi AMG köntöst kapott, eltüntethetetlen fokozatkijelzővel és fordulatszámmérővel, motor- és váltóolaj-hőmérővel. Nem hiányzik a hatalmas head-up display, ami pedig a kezelőfelületet illeti, itt is érintésérzékeny rajzolótábláról vezérelhető minden fedélzeti egység – persze a szokásos Comand tárcsa, illetve a hangvezérlés mellett. 
A fent említett rendszerek alapfelszerelésként kerülnek az autóba, de a kényelmi és vezetőtámogató rendszerek zavarba ejtő arzenálja kérhető felárért. Nem mindegy persze, hogy mihez képest kell még pluszba fizetnünk, de az árakat egyelőe nem közölte a Mercedes: még két hét, és minden bizonnyal azokra is fény derül.
Mercedes felsőfokon: S 65 AMG 49