Kínában szeptemberben nyolc hónapja a legnagyobb ütemben, 21 százalékkal nőtt eladott új autók száma az egy évvel azelőttihez képest.

A Kínai Autógyártók Szövetsége (CAAM) pénteken azt közölte, hogy 1,59 millió autót értékesítettek a múlt hónapban az egy évvel korábbi 1,31 millió után, azaz 280 ezerrel több autó fogyott. A járműértékesítés 20 százalékkal, 1,94 millióra emelkedett szeptemberben.
    
A kelet-ázsiai országban tavaly 7,1 százalékkal nőtt az autók és 4,3 százalékkal az összes járművek eladása.
   
Egy felmérés szerint a külföldi autógyártók számára továbbra is Kína a legfontosabb célpont. Harmincegy ország 200 autóipari vezetőjének 70 százaléka számára az első beruházási célpont Kína, Indiát, Oroszországot és Brazíliát megelőzve. Kínában 13,2 millió új autót értékesítettek 2012-ben , ezzel szemben Európában az egy évvel korábbi 13,6 millióról 12,5 millióra csökkent a forgalomba helyezett új kocsik száma.

Magyarországon szeptemberben 4680 darab új személygépkocsi, illetve 912 darab 3,5 tonna összsúlyt nem meghaladó kis-haszonjármű került forgalomba. Az év első kilenc hónapjában összesen 41 260 új személyautó és 7455 új kis-haszonjármű került a magyar utakra.

A kínai gyártók európai átfogó térhódítása egyelőre várat magára. Hamarosan azonban Magyarországon is megjelenhetnek az ázsiai ország autói. Mint kiderítettük jövő év elején indulhat a kínai autók forgalmazása hazánkban. Kíváncsi rá, milyen autók érkeznek és mennyiért? Kattintson ide!