A rendőrautóban halt meg egy letartóztatott 1
A rendőrautóban halt meg egy letartóztatott 2

A rendőrautóban halt meg egy letartóztatott

A rendőrautóban halt meg egy letartóztatott

A rendőrautóban halt meg egy letartóztatott 5
A rendőrautóban halt meg egy letartóztatott 6
Fotó megosztása:
A rendőrautóban halt meg egy letartóztatott 7

Letartóztatása után nem kötötték be a rendőrök annak a huszonegy éves fiatalasszonynak a biztonsági övét, aki szerdán hajnalban lelte halálát Texasban. 
A huszonegy éves Caroline Nicolaira hajnali három óra körül találtak rá a rendőrök, amint ittasan, céltalanul lézengett, ezért megbilincselték, autójukba ültették, és “saját érdekében” elindultak vele egy houstoni detoxikáló állomás felé. 
Néhány perccel később egy piros lámpánál hátulról nekik hajtott egy részeg autós. 
Az ittas fiatalasszony, akinek a rendőrök az előírások ellenére nem kötötték be biztonsági övét, az ütközés következtében kirepült az autóból, és szörnyet halt.  
  
Vőlegénye szerint, aki egész éjjel ébren várta, hogy mikor tér haza menyasszonya, súlyos hibát követtek el a rendőrök. 
“Tudták, hogy hajnalban tele van a város részeg autósokkal. Miért nem gondoskodtak a biztonságáról? Válaszokat követelek, és a ‘Jajj, elszúrtuk, bocsánat, máskor jobban figyelünk’ nem lesz elég!” 
A balesetet okozó sofőr, egy másik huszonegy éves fiatalasszony annyira ittas volt, hogy fel sem fogta, mi történt. Az előírásokat megszegő rendőrnőt, aki biztonsági öv nélkül szállította a letartóztatottat, nem függesztették fel, a nyomozás végéig nem nyilatkozhat.
Az áldozat vőlegénye tegnapelőtt kétségbeesett, kiábrándult, zavart videóüzenetet töltött fel az internetre, amelyben romlottnak nevezi a rendőrséget.
Amerikában egyébként is furcsa dolgok szoktak történni a rendőrautókban. Néhány hónapja egy hullát találtak egy átmenetileg üzemen kívül helyezett járőrkocsiban. Egy gyanúsított egyszer – engedéllyel – megpróbált kipisilni az ablakon, sikertelenül, egy harmadik autóban pedig maga a járőr követett el súlyos hibát: gyerekpornót nézett a beépített szolgálati számítógépen.