Versenytempóra készül a Mercedes izom-limuzinja 2 Akár nyújtott tengelytávval is elérhető a Mercedes-Benz abszolút zászlóshajója, az 5,5 literes, nyolchengeres turbómotorral szerelt S 63 AMG. Az 585 LE-s, 900 Nm forgatónyomatékú erőforrás az AMG által áthangolt, hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül jut az aszfaltra, hátsókerék-hajtással 4,4, összkerekes kivitelben 4,0 másodperc alatt éri el a 100 km/órát – a kontinentális Európában a nyújtott variáns egyébként csak ez utóbbi kivitelben kapható, sportos hangolású légrugózással. 

A videofelvételen pont ez, a megnövelt tengelytávú kivitel látható: az új széria esetében kiemelt figyelmet kapott a tizenhárom centiméterrel hosszabb változat, sziluettje harmonikusabb is, mint a hirtelen eső tetővonalú alapkivitelé. Sajátosan mutat a hatalmas luxuslimuzinban a becsövezés: a masszív bukókeret a hátsó szélvédőn keresztül jól látható.
Az S 63 AMG magyarországi ára a rövid tengelytávú kivitelben 46 075 550 forint, a 4MATIC hosszú tengelytávú változatért 46 887 080 forintot kérnek.