A felnőtt nézők számára nyaktörő felelőtlenség, a mezítlábas kisfiúnak viszont alighanem csuda jó szórakozás volt az a lélegzetelállító mutatvány, amelyet egy véletlen szemtanú vett filmre Rio de Janeiro egyik fő útvonalának meredek szakaszán. 

A kisfiú lábbal hajtós motorra pattant a lejtő tetején, majd meg sem állt az aljáig, tudomást sem véve a mellette olykor arasznyi távolságra elhajtó autókról. Amikor pedig célba ér, megfordul, felcaplat a lejtő tetejére, és újra elrajtol. 
A felvételen nem látszik, de a járókelők elmondták, hogy a gyermek nem egyedül volt a helyszínen, a mókában két nagyobb testvére is részt vett. 
Noha az útszakasz tele van biztonsági kamerákkal, az esetről sem az útkezelő vállalat, sem a hatóságok nem tudtak egészen addig, amíg a film fel nem bukkant a brazil televíziós csatornák hírműsorán és a weben. Ezt követően megpróbálták állami gondozásba venni a gyerekeket, ám a család (akik egyetlen szobányi helyen éltek öten a riói nyomornegyedben) a riporterek kérdezősködésére gyanút fogott, és ismeretlen helyre költözött. 
Ha a fenti eset valódi, és nem valami beteglelkű által megszervezett, gonosz kandi kamerás tréfa (de még akkor is!), felmerül a kérdés: vajon a tucatnyi autós közül miért nem állt meg egy sem, hogy felvegye, leállítsa, kifaggassa a kisfiút?