Valós idejű biometriai adatokat ad a pilóta kezébe a Nissan által kifejlesztett, világelső autós okosóra, a Nissan Nismo Concept Watch.


Az óra gyakorlatilag egy kézben (kézen) hordható fedélzeti diagnosztikai egység és egy kommunikátor egyben. Képes például megmutatni a sofőrnek a jármű üzemi hatásfokát, átlagsebességét és üzemanyag-fogyasztását, vagy menet közben hozzáférést enged a telematikai és motorteljesítmény adatokhoz, de ugyanúgy alkalmas arra, hogy üzeneteket fogadjon a Nissan központjától. 
Az autóhoz csekély energiafelvételű Bluetooth csatlakozáson keresztül kapcsolódó óra méri a vezető pulzusát, agyhullámait és bőrhőmérsékletét, valamint egyéb biometriai adatait. A Nissan sportrészlege, a Nismo ezt a technológiát alkalmazza versenyzőinek jobb felkészítése érdekében, de most a civil szférába is ki kívánja vinni azt. 
Emellett a felhasználó közösségi fórumokon mutatott aktivitását is méri, bár ennek igazán nincs semmi értelme. Az viszont jópofa, hogy USB-n keresztül tölthető a magvában rejtőző lítium-ion akkumulátor – egy feltöltéssel egy hetet bír ki a fekete, fehér, illetve fekete-piros színben kínált óra.
a videó a hirdetés után indul
Szerző: