Idén nyáron több mint 20 ezer esetben nyújtott segítséget a bajba jutott utazóknak itthon és a világ csaknem száz országában a Generalihoz tartozó Europ Assistance. A biztosító korábbi kutatása alapján az üdülők többsége idén autóval közelítette meg úti célját: külföldi utazás esetén a nyaralók fele, míg ha belföldről van szó, háromnegyedük választotta ezt a közlekedési eszközt.

Balesetek vagy váratlan helyzetek sok esetben adódtak: Magyarországon több mint 4000 eset történt, a legtöbb külföldi segítségkérés pedig Görögországból, Horvátországból és Romániából érkezett. Az akár több százezer forintos pluszkiadást azok kerülhették el, akik már előre felkészültek az esetleges nehézségekre a megfelelő autós assistance szolgáltatással.

A KSH korábbi évekre vonatkozó adataiból látható, hogy a nyári hónapok közül rendre augusztusban történt a legtöbb személyi sérüléses baleset. Az Europ Assistance 2013-as nyári adatai is alátámasztják ezt a tendenciát. Idén a három nyári hónapban az assistance szolgáltatás keretében a legtöbb külföldi eset sorrendben Görögországban (7527), Horvátországban (1686) Romániában (1495), Törökországban (771), valamint Bulgáriában (670) történt.