Az M0 autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon elkészült az 51. sz. főút és az M5-ös autópálya közötti új, 2×3 forgalmi sávos (+ üzemi sáv) szakasz. A 24. és 30. km szelvények közötti részt szombat délután 14 után adják át az autósoknak.

Ebben az időben ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani a szakasz végpontjainál, sőt néhány percig a főpálya forgalmának lassítására is fel kell készülniük az arra közlekedőknek.

Több csomópont található az új szakaszon: az 51. és 5. sz. főútnál, valamint az M5-ös autópályánál. A forgalomba helyezést követően az M0 korábbi nyomvonala az 51. sz. főút és a soroksári csomópont között (24-28. kmsz.) M51 néven autóútként fog üzemelni.

Ahogyan ebben a cikkünkben összeszedtük, az M0 évtizedek óta számos hibával küzd. Az új fejlesztéseknek köszönhetően azonban a jövőben az M0 autóút déli szektorában várhatóan jelentősen csökkenni fog a torlódások és balesetek kialakulásának veszélye, valamint rövidebb menetidőkkel lehet számolni.
 
A nagyobb útkapacitás és az esetlegesen meghibásodott járművek félreállási lehetősége miatt forgalmi okból lényegesen kevesebb torlódás fog kialakulni. Az új nyomvonalnak köszönhetően a jelentős tranzitforgalom pedig el fogja kerülni a baleseti gócpontként számon tartott soroksári csomópontot.