Eljött az ideje, hogy aktualizálja 008-as modelljeinek megjelenését a Peugeot. A feladatot minimális erőfeszítéssel, de kiváló hatásfokkal oldották meg.

A 3008 új, krómbetétes hűtőmaszkot kapott, amely sportosabbá és fiatalosabbá teszi a modell jelenleg masszív, tömbszerű megjelenését. Ez, akárcsak a fényszóró, az aktuális márkaarculathoz – mindenekelőtt a 2008-ashoz – közelíti a modell megjelenését. A hátsó lámpatest egyenesen az 508-ast idézi
Az utasteret apró változtatásokkal tették közvetlenebbé, vezetőközpontúbbá. Megújultak a kapcsolók, a légbeömlő nyílásokat megdöntötték, az utasoldalon kapaszkodót helyeztek el, erősítve a 3008 (igazából nem létező) terepjárós karakterét. 
Hasonló változásokat eszközöltek a három üléssoros 5008-nál is. Itt ugyanazon stíluselemek (króm maszk, tört körvonalú fényszórók) alkalmazásával nem annyira sportos, inkább elegáns lett az orrkialakítás. A könnyűfém keréktárcsák kínálata itt is megújult, akárcsak a 3008-nál. Összhatásában kevésbé szögletes lett az autó, anélkül, hogy a karosszériapaneleken változtattak volna. 
Frissülnek a Peugeot utazóautói 3
Az 5008 utasterében gyakorlatilag említésre sem méltóak a módosítások – például mostantól lézergravírozás díszíti a középkonzolt. 
A motorkínálat mindkét modell esetében változatlan marad. 
Szerző: