Nem nekem való ez a szakma, nem bírom ezt a stresszt, mondta zokogva az (amúgy éppen engedély nélkül dolgozó) taxisofőr, amikor a rendőrség a borzalmas baleset után kihallgatta.

Letépte a fiatal nő lábát a taxi 2
Mint a bangladesi származású New York-i taxis elmondta, egy kerékpárossal került összetűzésbe, aki elévágott, ököllel csapkodta a motorházfedelét, és üvöltözött vele. Ebből a konfliktusból próbált menekülni, amikor a fék helyett a gázpedálra lépett, és teljes gázzal felhajtott a járdára – oda, ahol két brit turista éppen hot-dogot evett.
A sofőr először fel sem fogta, hogy elgázolt egy embert. Csak amikor a tükörbe pillantva megpillantott a járdán egy lábfejet, akkor tudatosult benne a tragédia.
A fiatal nő, Sian Green egy londoni fotómodell és reménybeli divattervező, a Hugo Boss munkatársa volt. Aznap érkezett barátnőjével az USA-ba.
Az áldozat egy korábbi amerikai látogatása során készült képen

Az áldozat egy korábbi amerikai látogatása során készült képen

A lány életét járókelők mentették meg. Noha többségük csak állt és fotózta a borzalmakat, egy arra járó vízvezeték-szerelő levette nadrágszíját és elszorította a csonkolt végtagot, egy büfétulajdonos pedig a levágott lábfejet tette jégre. Mielőtt megérkeztek a mentők, egy, a környéken élő orvos is megjelent a helyszínen, későbbi elmondása szerint a megmentők igazi hősként viselkedtek.
A lány, aki jelenleg kórházban, kritikus állapotban várja, hogy szülei és barátja megérkezzenek hozzá az Egyesült Államokba, elmondta, nem hagyja, hogy a baleset tönkretegye az életét. Régi vágya, hogy saját fehérnemű-kollekciót tervezzen és dobjon piacra, és erről a történtek után sem hajlandó lemondani.
A taxisofőr (balra) és a kerékpáros futár. Kettőjük kakaskodása tönkre tett egy életet

A taxisofőr (balra) és a kerékpáros futár. Kettőjük kakaskodása tönkre tett egy életet

A taxis és a vele összetűzésbe keveredő kerékpáros egyaránt szakmájuk ismert botrányhősei voltak. 
A 40 éves bringás futárt eddig 25 alkalommal tartóztatták le garázdaságért, bántalmazásért és életveszélyes fenyegetésért, míg a sofőr gyorshajtásért, szabálytalan közlekedésért, az autóban való dohányzásért, a droszt nem megfelelő használatáért és egyéb kihágásokért gyűjtött be számtalan büntetőpontot és több száz dollárnyi bírságot az elmúlt három évben.
Dühöngés, őrjöngés, csapkodás az utakon? Ugyan már, inkább ünnepeljünk: idén ötven éves a Porsche 911! A legendás sportkocsi előtt multimédiás összeállítással hajtunk fejet.
Szerző: