Semmi érdemleges adatot nem közölt a Bimmerpost.com nevű BMW-s online közösség azon tagja, aki lencsevégre kapta az itt látható autót. Méretarányát sem tudjuk, és igazából az sem nyert megerősítést, hogy a képeken ábrázolt makett valóban a végleges i8-ast ábrázolná-e – mégis ez a legvalószínűbb magyarázat. 

Mivel nem klasszikus modellautóról van szó (hiszen akkor üvegei átlátszóak lennének), a makett alighanem egy gyári demonstrációs csomag része, amely idő előtt került elő. 
A kép nyilvánvalóan nem a két éve megmutatott tanulmányt ábrázolja: szabványos méretű külső tükrei, hihető profilú abroncsai és BMW-norma cápauszony-antennája, no meg a hátsó rendszámtábla rögzítési pontjai sorozatgyártáshoz közeli terméket sugall. 
Érdemes megfigyelni a képen, milyen közel állnak az i8 egyes stíluselemei, elsősorban az üvegház vonalvezetése, a 6-os kupéhoz; a terebélyes belső égésű motor hiánya azonban a szokásosnál mélyebbre nyúló első gépházfedelet enged meg, ami fényképen összezavarja a szemlélő arányérzetét. 
A végleges típus kevesebb mint egy hónap múlva színre lép, akkor kiderül, mennyire pontos ez a makett. 
Szerző: