A Zion Nemzeti Park közelében az autó vezetője jobbra húzódott az úttesten, hogy a mögötte feltorlódó forgalmat elengedje. Az útpadkára hajtva azonban a jármű jobb első kerekének faküllői teljesen szétestek, ennek következtében a csaknem százéves T-modell stabilitását vesztette és leborult az útról, az átpördülést követően végül a kerekein állt meg.

A nyitott karosszériájú autóban négyen utaztak, mindannyian kizuhantak. Még nem tisztázott, hogy a gépkocsiban ülők használtak-e biztonság övet, de jellemző, hogy az ilyen idős, általában legfeljebb 30 km/h sebességgel közlekedő járművek nincsenek passzív biztonsági eszközökkel felszerelve.

A baleset következtében az egyik utas, az 51 éves Karen Johnson olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása közben, a mentőhelikopterben életét vesztette. Az áldozat ötgyermekes családanya, aki a Minnesota Veterán Autó Klub elnöke is volt. A gépkocsiban ülő további három személy súlyos sérüléseket szenvedett.

A balesetet szenvedett autó az idei Ford T-modell túrán vett részt, amelyet hagyományosan minden esztendőben megrendeznek. Az egy hétig tartó túrán 170 veterán jármű vett részt, s a Grand Canyon, valamint a Bryce Canyon Nemzeti Park volt a cél.

(Forrás: baleset-megelozes.eu)