A közlekedési dugók a világ legidegesítőbb dolgai közé tartoznak, ám olykor előfordul, hogy az ember akkor is csak röhögni tud az egészen, ha órás késésre kárhoztatja mások figyelmetlensége, felelőtlensége vagy inkompetenciája. 

Ezen ritka esetek egyike következett be a kínai Kujcsou tartományban, ahol rózsaszín, kunkori farkú kismalacok lepték el az utat. A felborult szállítóautóról leeső állatok érthető módon megrémültek a traumától, és eszük ágában sem volt újra zárt helyre vonulni. 
A helyszínre nagy erőkkel kivonuló rendőrségnek komoly munkát adott a malacsereglet, de miután a forróságtól kitikkadt állatok árnyékot keresve bebújtak a segítők teherautója alá, egytől egyig összefogták őket, és a Kínát sújtó hőségben olvadozó aszfalton ismét megindulhatott a forgalom. 

Az egészben a legviccesebb, hogy Kínában a jelek szerint egyáltalán nem kirívóak az ilyen balesetek. 
Másfél évvel ezelőtt harminc kifejlett disznó népesítette (és piszkította) be egy szecsuáni autópálya aszfaltját (videó alább), alig másfél hónapja pedig Anhuj tartományban szabadult el 188 darab malac egy vészfékezéskor felborult teherautóról (nyitóképünkön).
Szerző: