A brit Auto Express értesülései szerint 305 lóerővel érkezhet – legkorábban a jövő év vége felé – a SEAT valaha épített legnagyobb teljesítményű közúti modellje, a Leon Cupra R. 

Noha részletek még nem elérhetők, az autó alighanem a jelenlegi, 265 lóerős verzió optikai receptjét követi: mélyre nyúló, széles légbeömlő, masszív küszöbvastagítás, kétszer két kipufogóvég és mélyre húzott diffúzor határozhatná meg az autó megjelenését. 
Maga az erőforrás a 2.0 TFSI turbómotor még tovább élezett változata lenne; 305 lóerejével jó egy másodpercet faragna az előd 6,2 másodperces gyorsulásán, a végsebességet értelemszerűen 250 km/órában korlátozza a gyár. Említeni sem kell a DSG váltót; az autó képességeit adaptív lengéscsillapítás és változó áttételű kormánymű segít kiaknázni; a kipufogóhang csappantyúval tompítható vagy erősíthető. 
Amíg megjelenik a Cupra R, amely egyenesen az Audi S3, a BMW M135i és a Mercedes-Benz A45 AMG vizeit zavarhatná meg, addig sem kell unatkoznia a Leonistáknak: jövő év elején érkezik a 270 lóerős Leon Cupra, amely a Renault Mégane RS, a Ford Focus ST, valamint saját unokatestvére, a VW Golf GTI ellen száll szorítóba, mégpedig akár kombi kivitelben is. 
(Nyitóképünkön az Auto Express illusztrációja látható)

Szerző: