A brit Mountune, amely komplett versenyautók és race kitek mellett a Ford ST és RS programjainak egyetlen hivatalosan is engedélyezett tuningcsomagjait fejleszti, a Focus és a Fiesta új generációs sportmodelljeihez is elkészítette az átalakító készleteket. 

A Focus ST Mountune csomagja öntött alumínium szívócsövet, szabadabb áramlású légszűrőt, nagyobb köztes töltőlevegőhűtőt és egyedi motorhangolást tartalmaz. A kétféle kivitelben (ezüst, fekete) kínált szett ára átszámítva félmillió forint alatt marad. 
Ezért a pénzért a gyári 250 helyett 275 lóerőt kapunk, a forgatónyomaték 360-ról 400 Nm-re nő – azaz általában 10 százalékkal nő a teljesítmény. Hasonló mértékben javulnak a menetdinamikai sarokszámok: álló helyzetből fél másodperccel fürgébb 100 km/órára a Focus ST, azaz hat másodpercnél rövidebb idő alatt gyorsul, negyedik fokozatban 5,7 helyett 4,9 másodperc alatt ugrik ötvenről százra az autó.
A Fiesta ST-hez jóval olcsóbb, átszámítva 200 ezer forint a Mountune pakk, amelyben átdolgozott légszűrőház, másodlagos légbevezető csatorna, csekély ellenállású légszűrő és egyedi motorhangolás foglaltatik benne. 
A nyomaték 290 Nm-ről 320-ra ugrik, az eredetileg mért 182 lóerő helyett 215 LE a motor teljesítménye. A gyári 6,9 helyett 6,7 másodperc alatt éri el a 100 km/órát a sárga emblémás ST, az 50-100 km/óra szintidő a korábbi 6,4-ről 5,7 másodpercre javul. 
A szeptembertől kínált, csak bizonyos európai piacokon elérhető tuningkészletek legvonzóbb tulajdonsága, hogy mivel azokat a hivatalos Ford márkaszervizek építik be, alkalmazásuk semmiben nem csorbítja a gyári garanciát.