Soha ennyi autót nem adott el VW márkájú autókból hat hónap alatt a Volkswagen konszern, mint az idei első félévben: 2,91 millió autót, 4,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – hozta nyilvánosságra kedden a konszern Wolfsburgban.

A tavalyi első félében 10,2 százalékkal több VW autót értékesített a Volkswagen, mint egy évvel korábban, vagyis lassuló növekedés jellemző.

2013 első félévének utolsó havában, júniusban mindössze 0,5 százalékkal nőttek a VW-eladások, amely az első öt hónap 5,3 százalékos növekedéséből közel egy százalékpontot faragott le a hatodik hónap végére.

A konszern márkáin belül a VW az első félévben még egy visszaesést is elszenvedett: márciusban 532 400 Volkswagent értékesítettek, 0,8 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

A konszern legfontosabb piacán, Kínában az idei első félévben 19,4 százalékkal nőttek a VW-eladások, Európában viszont 7 százalékkal estek vissza. A Kínában az első félévben eladott 1,17 millió Volkswagen a globális értékesítés 40 százalékát adta.

A konszern a hónap végén hozza nyilvánosságra első féléves eredményét.

Forrás: MTI