Több újdonság is megjelenik ősszel a Škoda Rapid kínálatában. A 2014-es modellévre készülő autókhoz rendelhető lesz xenon fényszóró. Ennek érdekessége, hogy az eddig ismert ilyen világítótestekkel szemben kisebb, 2000 lumen a teljesítménye, így nem kötelező a Škodának fényszórómosóval és automatikus magasságállítással szerelnie, azaz olcsóbb. Ugyanakkor a Škoda közlése szerint a fényáram intenzitása hasonló, mint a komolyabb xenon-lámpáké.


Ezen felül a Rapid utasterében új háromküllős kormány jelenik meg, egyes felszereltségi szinteknél jobb anyagokat és kárpitokat használnak, de fejlődött a fedélzeti elektronika (klíma, hifi stb.) is.

Kibővül a motorkínálat, az eddigi 105 lóerős mellett elérhető lesz az ismert 1,6-os TDI motor gyengébb, 90 lóerős változatával is a szedán. A Greentec csomag megrendelésével az egyébként is takarékos motort fékenergia-visszanyerő, start/stop rendszer és kis gördülési ellenállású abroncsok támogatják a fogyasztás javításában. A szabvány szerint akár 3,9 liter gázolajjal is beéri.

A részecskeszűrővel felszerelt közös nyomócsöves motorhoz ötfokozatú manuális vagy – felárért – hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltó kapcsolódik.

Bár erről hivatalosan még nem árult el semmit a Škoda, várhatóan ősszel bemutatkozik a Rapid kombi változata is (kémfotók itt), illetve hallani az RS kivitel megjelenéséről is. A sportosra hangolt kocsiba 1,4-es turbómotor kerülhet 180 LE teljesítménnyel.