Rengeteg színészt és még több autót használt már el a filmipar legtermékenyebb franchise-a, ám mind közül egyértelműen két páros viszi a pálmát: Sir Sean Connery és az Aston Martin DB5, illetve Roger Moore és a Lotus Esprit 1. 


Az előbbi (mármint az autó) 2010-ben 2,9 millió angol fontért (mai árfolyamon egymilliárd forintért) kelt el ugyanannak az aukciós háznak az árverésén, amely most Q talán leginkább extravagáns alkotását, a tengeralattjáróvá átalakuló Lotust bocsátja áruba. (007 másik DB5-ösét idén árverezték el)
Az 1977-es ‘Kém, aki szeretett engem’ forgatására rendelt hat darab Esprit közül ezt az egyet építették át kétéltűvé, százezer dolláros (mai áron félmillió dollár, 113 millió Ft) költséggel. Hajó üzemmódban egy nyugalmazott tengerészgyalogos tesztpilóta terelgette a sportkocsit, amely ‘normál’ kivitelében akkor vadonatúj modellként jelent meg a piacon, 162 lóerős, kétliteres motorral, a nagy Giorgetto Giugiaro által tervezett karosszériával. 
Az autót a forgatás után a Bahamákról New Yorkba szállították, ahol egy raktárban tárolták. Tíz év után, amikor lejárt a tárolási díj, ‘vakon’ árverésre bocsátották. A szerencsés nyertes csupán a licit végén tudta meg, miért fizetett viszonylag szerény összeget. 
2008-ban újfent kalapács alá került az 1-es szériás Esprit; akkori áron 33,6 millió forintot fizetett érte a meg nem nevezett nyertes. 
Most nem tudni, mennyit ajánlanak majd az autóért, de mivel Daniel Craig kapcsán most ismét nagy lángon lobog a 007-mánia, Sir Roger pedig mindig is rendkívül népszerű volt, alighanem komoly összeg cserél majd gazdát a szeptemberi árverésen.