Megdöbbentő látvány fogadta Russ Winger washingtoni rendőrt, amikor egy szimplának hangzó balesethez szállt ki helyszínelni. 

Bár a Ford Explorer az átlagnál veszélyesebb típus hírében állt, ezúttal nem volt szó horrortörténetről. Az árokba csúszott szabadidőjármű utasterében mintha egy gigantikus tojás robbant volna fel: minden négyzetcentiméter sárga és fehér színben úszott. 
Aztán a volánnál megmozdult valami, és a kavalkádból kibontakozott egy emberalak, fején némi vérpiros adalékkal; a hátsó ülés elől pedig egy nagyon zavarodott, nagyon fehér kutya kászálódott elő. 
Mint kiderült, a csomagtartó tele volt festékes bödönökkel, amelyek az ütközés hatására elszabadultak és modern műalkotássá varázsolták az öreg autó belső terét.
A helyzet komikumát rontotta, hogy a sofőr valóban sérüléseket szenvedett – igaz, nem súlyosakat. A férfit kórházba szállították, kutyáját pedig egy helyi lakos kertjében alaposan lecsutakolták, és beadták egy menhelyre, amíg érte nem jöhet gazdája. 
Arról, hogy sikerült-e kitakarítani a Ford Explorert, nincsenek híreink.
Van, aki véletlenül festékezi össze az autóját, és van, aki szándékosan. Az alábbi filmen például két Audi RS4 Avant lövi egymást paintball-lövedékkel – igaz, itt a beltér helyett a karosszéria külső felületére koncentrálódott a színszórás.