Áprilisban jelentették be, akkor még név nélkül, hogy a Lexus a rendkívül keresett kompakt szabadidőjárművek kategóriájában is szorítóba küld egy modellt. 


Azóta megvan a név, és megvan az első kísérleti öszvér is: a képeken látható autónak ugyanis még csak a borítólemezek alatt van köze a leendő modellhez. Ennyi erővel akár el is hagyhatták volna a fóliázást, hiszen a leendő méreteken kívül más következtetésre nem ad alapot az autó. 
A Lexus az Egyesült Államokban levédette az NX modellnevet. Az NX 300h kifejezés ismerősen hangzik, az NX 200t ellenben arra utal, hogy az új modellben turbómotorral helyettesítik a nagy lökettérfogatot. 
A hibrid esetében megerősítést nyerhet korábbi sejtésünk, mely szerint az IS széria hajtásláncát kapná meg az újonc, míg a (vélhetően opcióként kínált) összkerékhajtás a Toyota RAV4 hozadéka lehet. 
Már csak egy, sarkalatos kérdés marad: hogyan fog kinézni az NX? 
Vélhetően az új IS és a mostani RX kombinációjára kell számítanunk, azaz emelt hasmagasságú, de radikális, fiatalos megjelenésű autóként léphet színre a kis Lexus SUV, hogy 2014 végére időzített premierjekor eséllyel csábítsa el a vevőket a német konkurensektől: a BMW X1-től és az Audi Q3-tól.