Nem hiába mondják, hogy nagy az Isten állatkertje! Egy férfi behajtási engedélyt lopott egy autóból Neszmélyen, hogy szabadon közlekedhessen az árvíz miatt lezárt területeken.


A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 32 éves K. Zsolt a falu árvízi védekezését akarta megnézni a barátaival, de engedély nélkül nem mehettek volna le a rendőrség által biztosított területre. Ezért a cigarettája meggyújtásához tüzet kért a neszmélyi önkormányzat egyik dolgozójától, közben benyúlt járművének nyitott ablakán, és ellopta a behajtásra feljogosító dokumentumot, majd a társaság autóval elhajtott.

Tatán fogták el őket a rendőrök, miután a sértett bejelentést tett a rendőrségen. A megyei főkapitányság vezetője épp Komáromba tartott, hogy ellenőrizze az árvízvédelmi feladatokat ellátó állományt, amikor szembejött vele a keresett autó, ezért megfordult, és a járművet megállásra kényszerítette. A tatai rendőrök a négy embert előállították, s a járművet vezető férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

K. Zsolt ellen – szabadlábon hagyása mellett – magánokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Ha már közel akart kerülni az árvízhez, miért nem jelentkezett gátépítéshez?  Napokig nézhette volna felduzzadt Dunát, homokot lapátolva és legalább valami hasznosat tett volna…   

Forrás: MTI