Háború előtti autókat ne parkolj újak mellé – sőt, lehetőleg semmi mellé: ez volt a tanulsága annak az ijesztő tűzesetnek, amely a hétvégén zajló, legendás veteránautós találkozóhoz, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-hez kapcsolódó aukción borzolta a nézők és a tulajdonosok idegeit. 

Pedig csak annyi történt, hogy az 1929-es gyártású, alapjáraton békésen pöfögő Bentley-nek adott egy kövér gázfröccsöt a tulajdonosa. Kár volt: az üzemanyag-ellátó rendszer belobbant, és felgyújtotta a fa és bőr elemekben bővelkedő autót. 
Ez önmagában is nagy tragédia, komoly veszteség (részint a látogatók megzavarása miatt) az aukciós háznak, de hogy tetézzék a bajt, a Bentley közvetlen szomszédságában parkolt egy Ferrari Enzo, amellett egy F40, egy F50 és egy 288 GTO – írja a GTSpirit.com
Ha hasonlóan nagypapi korabeli, nyitott autókról lett volna szó, talán odébb tudják tolni a kocsikat a szervezők, így azonban mire előkerítették a kulcsokat (ne feledjük, az árverés Olaszországban zajlott), már véget is ért a dráma, a Bentley-t időben eloltották, a veszélyre csupán a Ferrarikat borító finom oltópor emlékeztetett. 
Az árverésen egyébként összesen negyven autó cserélt gazdát, összesen 27 millió euró (7,8 milliárd Ft) értékben. Egy 1953-as Ferrari 340/375 MM Pininfarina Berlinetta Competizione 9,8 millió eurót (2,8 mrd Ft) hozott, a porlepte 2004-es Enzo végül 1,07 millió euróért (309 millió Ft) kelt el.