Ha belegondolunk, voltaképpen józanul, felelősségteljesen járt el az a negyvenéves ferraris, aki május elsején hajnalban vitte ki F430 Scuderiáját egy körre az A7-es autópályára: mert bár háromszázzal száguldani közúton kimeríti az ön- és közveszélyesség fogalmát, de legalább munkaszüneti napon, a reggeli csúcs előtt tette ezt… 

Arra persze aligha számított, hogy miközben hölgy utasának imponál, egyik kereke defektet kap. A keréknyomokból jó látható, hogy a menthetetlen helyzetben is viszonylag ura tudott maradni az 515 lóerős torpedónak – vélhetően a masszív karosszéria mellett vezetési tudásának is köszönheti, hogy ő és utasa egyaránt apró sérülésekkel megúszták a pokoli ütközést. 
Ha mindez versenypályán történik, talán megfogja a sóderágy, itt viszont acélkorlát és betonfal állta útját a másfél tonnás lövedéknek…. 
Az autó tizenhét szakasznyi korlátot bontott le, a roncsok több száz méteren beborították az akkor még üres autópályát, amelynek ezen a Laatzen mellett futó szakaszán nincs sebességkorlátozás, így a férfinak jó eséllyel csupán az útban keletkezett károkat kell megtérítenie – no meg pótolni saját autóját; kára előzetes becslések szerint 130 000 euróra (38,5 millió Ft) rúg.