A szlovákiai verseny után ismét dobogóra állhatott a Túrauató-világbajnokság futamán Michleisz Norbert. A magyar versenyző a Hungaroringen is remekül szerepelt. 


A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető Michelisz az első futamon a második pozícióból startolt, és a gördülő rajtnál majdnem el tudott menni az élről induló francia Yvan Muller (Chevrolet Cruze) mellett, de az első kanyarnál azonban mégis kénytelen volt besorolni a háromszoros vb-győztes mögé.    

Norbi ezután remek versenyzéssel tartotta pozícióját, majd az utolsó négy körben – több tízezer hazai szurkoló buzdításától kísérve – folyamatosan közeledett Mullerhez, rutinos riválisának azonban sikerült megőriznie az első helyet.A vb-pontversenyben a futam előtt 26 ponttal 12. Michelisz ezzel az eredménnyel további 18 pontot szerzett.

A második futam – ahol Michelisz a nyolcadik helyről rajtolt – nagy balesettel indult, az első körben a kettes és a hármas kanyar közötti rövid szakaszon az olasz Gabriele Tarquini Hondája keresztbe állt, majd a gumifalnak ütközött, ahonnan gyakorlatilag “visszapattant” a pályára úgy, hogy nekicsapódott az éppen ott haladó Michelisz autójának.

A magyar pilóta Hondája látszólag nem sérült meg komolyabban, de a nyolcadik helyről elrajtolt 28 éves versenyző az ütközés nyomán visszaesett a 11. pozícióba. A pálya megtisztításának idejére a versenybíróság beküldte a biztonsági autót, amely mögött két kört tett meg a mezőny.

Michelisz az újraindítást követően sorra előzte riválisait, nyolc körrel a leintés előtt már nyolcadik volt, ám az előtte haladó “ötösfogatot” inkább csak követni tudta, mert bár néhányszor megpróbálkozott az előzéssel, előrébb lépnie nem sikerült.
   
A versenyt a vb-címvédő brit Robert Huff nyerte a marokkói Mehdi Bennani és a szintén brit Alex Macdowall előtt.

A hangulat felülmúlhatatlan volt ezen a vasárnapon, a jó eredmény eléréséhez a hatalmas nézősereg biztatása is hajtotta a Zengő Motorsport pilótáját. A fedett főtribün szinte teljesen megtelt, ahogyan az első kanyarnál elhelyezett lelátó is.

forrás: MTI