Azt követően, hogy csütörtökön magabiztosan őrizte első helyét, majd a pénteki első szakaszt is megnyerte az Argentin-ralin, úgy tűnt, Sebastien Ogier kontrollálja a versenyt. Ám a pénteki második (összességében hetedik) szakaszon a Volkswagen versenyzője egy sáros jobbkanyarba nem tudott befordulni és lecsúszott az útról. Több mint 40 másodpercet veszített és a harmadik helyre került az őt üldöző Sebastien Loeb és Mikko Hirvonen mögé.

Mint Ogier elmondta, a kézifékkel megmenthette volna helyzetet, de a szerkezet nem működött, ezért kötött ki az árokban. Ezzel azonban nem volt vége a kalandjainak, miután a következő szakaszon összeszedett egy defektet is, így félpercnyi távolságra került az első helytől.

Nem véletlen, hogy az első helyet említjük, hiszen a nyolcas szakaszon nemcsak ő, de Mikko Hirvonen is defektet kapott, így Ogier a második helyen találta magát. Ám Hirvonen fő gondja sem az autó jobb hátulját szétverő lyukas gumi volt, a következő szakaszon ugyanis elektronikai hiba miatt hat percet veszített és a hatodik helyre csúszott vissza.


Újra Loeb uralkodik 2 Eközben Sebastien Loeb a lovak közé csapott és megnyerte nyolcadik és kilencedik szakaszt is, így a rövidke szuperspeciált követően az előnye a nap végére közel negyven másodpercnyire nőtt Ogier-vel szemben, aki az elhasznált pótkerék miatt már óvatosabban hajtott.

“Nagyon nehéz nap volt ez a gumiknak és az autóknak” – mondta Loeb. “Nem hibáztam, de nagyon keményen kellett hajtanom, mert Ogier is nyomta. Holnap igyekszem óvatosabb lenni, de meg kell tartanom a ritmust.”

Loeböt ismerve szombati első szakaszon még odateszi magát, hogy elvegye a kedvét az üldözőknek, majd elkezdi beosztani az előnyét, hogy megszerezze sorozatban nyolcadik győzelmét Argentinban.

A harmadik helyen jelenleg Jevgenyij Novikov áll, megelőzve Jari-Matti Latvalát és Thiery Neuville-t. Az első kettőtől nagyon messze vannak, de Novikov és Latvala bizonyosan megküzdenek a dobogóért, csupán nyolc másodperc választja el őket.
Újra Loeb uralkodik 3
A 2013-as Argentin-rali állása pénteket követően (10/14 szakasz):

1. Sebastien Loeb     Citroën  DS3 WRC 3ó 32p 15,9mp
2. Sebastien Ogier     Volkswagen Polo R WRC +39,8mp
3. Jevgenyij Novikov  Ford Fiesta RS WRC +2p 43.3mp
4. Jari-Matti Latvala  Volkswagen Polo R WRC +2p 51,5mp
5. Thierry Neuville     Ford Fiesta RS WRC +3p 32,5mp
6. Mikko Hirvonen      Citroën DS3 WRC +6p 43,3mp
7. Mads Ostberg        Ford Fiesta RS WRC +10p 40,6mp
8. Martin Prokop        Ford Fiesta RS WRC +12p 13,9mp
9. Andreas Mikkelsen  Volkswagen Polo R WRC +12p 44,1mp
10. Dani Sordo          Citroën DS3 WRC +13p 4,1mp

A 2013-as Argentin-rali szombaton négy szakasszal záródik.