Szerdán az időmérő edzést követően – magyar idő szerint este – egy rövid szakasszal megkezdődött az Argentin-rali. A rali-világbajnokság ötödik versenyének első szakasza elsősorban a nézőknek szólt, mindössze 6,04 kilométer hosszú.

Leggyorsabban, 4 perc 42,1 másodperc alatt Sebastien Ogier teljesítette a pályát. “Remek érzés, de a verseny holnap kezdődik” – nyilatkozta a VW versenyzője. “Nagyon élvezetes volt, különösen a nézőknek.”


A versenyzők párokban teljesítették a szakaszt, Ogier Sebastien Loeb ellenében indult. A kilencszeres világbajnok 2,2 másodperccel volt lassabb ellenfelénél, amivel az összesítésben a harmadik helyre került.

“Ogier nagyon gyors volt. Én pedig sok hibát követtem el, normál esetben nem csinálok ennyit” – értékelt Loeb. “Nagyszerű a hangulat Argentínában. Megpróbálunk összehozni egy remek versenyt és megtalálni a ritmust.”

Ogier vezet Argentínában 2 A második leggyorsabb a szintén Citroënnel induló Dani Sordo volt, aki 1,9 másodperccel volt lassabb Ogier-nél. Mint a spanyol elmondta, visszafogta magát, mert nem akart hibát elkövetni a verseny elején.  

Az időmérő edzés leggyorsabbja, Jari-Matti Latvala negyedikként zárt, megelőzve Andreas Mikkelsent és Mikko Hirvonent.

A 2013-as Argentin-rali állása (1/14 szakasz):

1. Sebastien Ogier      Volkswagen Polo R WRC 4p 42,1mp
2. Dani Sordo             Citroën DS3 WRC +1,9mp
3. Sebastien Loeb       Citroën  DS3 WRC +2,2mp
4. Jari-Matti Latvala    Volkswagen Polo R WRC +3,8mp
5. Andreas Mikkelsen   Volkswagen Polo R WRC +3,9mp
6. Mikko Hirvonen        Citroën DS3 WRC +4,2mp
7. Mads Östberg         Ford Fiesta RS WRC +5,3mp
8. Thierry Neuville        Ford Fiesta RS WRC +6,6mp
9. Jevgenyij Novikov       Ford Fiesta RS WRC +7,5mp   
10. Michal Kosciuszko   MINI JCW WRC +13,4mp