Bár a verseny előtt még a kihagyásból fakadó nehézségekről beszélt Sebastien Loeb, a kilencszeres világbajnok nem rozsdásodott be két kihagyott verseny nyomán. Második leggyorsabbként teljesítette az Argentín-rali szerdai időmérő edzését.

A 4,59 kilométeres szakaszon mindössze 0,035 másodperccel maradt el az időmérő legjobbjától, Jari Matti Latvalától. A Volkswagen finn versenyzője 2 perc 31,128 másodperc alatt száguldott végig a pályán, ezzel megszerezte a jogot, hogy elsőként válasszon rajthelyet a csütörtöki szakaszokra.


“Elégedett vagyok” – mosolygott Latvala szakasz végén. “Néhány dolgon változtattunk a reggeli szabadedzés nyomán. Puhának éreztem az autót, szóval keményebb rugókat tettünk be, de még keményítenünk kell. Ez jó kezdet”

A bajnokságban vezető Sebastien Ogier volt a harmadik leggyorsabb, mint mondta, azért, mert hibázott és túl szélesen csúszott az egyik kanyarban, amivel időt veszített. Ogier mögött a Citroën többi versenyzője, Dani Sordo és Mikko Hirvonen teljesítette leggyorsabban a pályát.

Latvala nyerte az argentin időmérőt 2 2013-as Argentin-rali időmérő edzés eredménye:

1. Jari-Matti Latvala   Volkswagen Polo R WRC  2p 31,128mp M
2. Sebastien Loeb      Citroën DS3 WRC          +0,035mp M
3. Sebastien Ogier     Volkswagen Polo R WRC  +0,292mp M
4. Dani Sordo           Citroën DS3 WRC            +0,912mp T
5. Mikko Hirvonen      Citroën DS3 WRC            +0,951mp M
6. Mads Östberg        Ford Fiesta RS WRC        +1,3mp M
7. Thierry Neuville      Ford Fiesta RS WRC        +1,8mp T
8. Jevgenyij Novikov   Ford Fiesta RS WRC        +2,8mp M
9. Andreas Mikkelsen  Volkswagen Polo R WRC   +3,7mp T
10. Martin Prokop      Ford Fiesta RS WRC         +6,2mp T
11. Michal Kosciuszko MINI JCW WRC               +7,5mp T
12. Gabriel Pozzo       Ford Fiesta RS WRC        +9,2mp T

Ahogy az a murvás versenyeknél megszokott a versenyzők az időmérő edzés eredményének megfelelő sorrendben választhattak rajtpozíciót a verseny következő napjára. Bár jósolnak némi csapadékot, Jari-Matti Latvala úgy véli, szárazak lesznek a szakaszok, ezért a 12. rajthelyet kérte. A többiek pedig szépen besorakoztak elé Loeb a 11., Ogier a 10-ként startol.  Jevgenyij Novikov viszont kockáztatott és elsőként indul majd holnap.

Az Argentin-rali magyar idő szerint szerda este egy szuperspeciállal kezdődik, majd csütörtökön délután folytatódik.