Hradec Králové, középkori magyar nevén Királyvárad gyönyörű történelmi város Csehország keleti részén, hagyományosan a cseh királynők városa. Múlt csütörtökön azonban egy egészen másfajta nevezetességre tett szert: a Brnói úton kifelé menet, reggel fél tíz tájban egy ötvenéves férfi alatt megpördült 1998-as gyártású Dodge Vipere, és ahogy az a Vipereknél lenni szokott, innen már nem volt visszaút. 

Az autó nagy sebességel egy embervastagságú betonoszlopba csapódott, egy arasznyira a vezetőtől. A villanyoszlop gyakorlatilag kettészelte az autót, amely ezt követően ki is gyulladt. Azt azonban egy másik autós sikeresen elfojtotta, így a helyszínre érkező tűzoltóknak már csakl takarítaniuk kellett. 
A mentőnek még annyit sem: a férfin ugyanis egy karcolás sem esett, sértetlenül átvészelte az esetet, amely egyértelműen az ő hibájából következett be. A vezető nem fogyasztott alkoholt. 
A tulajdonos becslése szerint a kár mértéke durván 400 000 cseh korona (4,7 millió forint). A rendőrség a helyszínen 10 000 korona (120 000 Ft) bírságot rótt ki a férfira.
További képek a
Centiken múlt a cseh sofőr élete 1
Centiken múlt a cseh sofőr élete 2

Centiken múlt a cseh sofőr élete

Centiken múlt a cseh sofőr élete

Centiken múlt a cseh sofőr élete 8
Centiken múlt a cseh sofőr élete 9
Centiken múlt a cseh sofőr élete 10
Centiken múlt a cseh sofőr élete 11
Centiken múlt a cseh sofőr élete 12
Fotó megosztása:

Forrás: novinky.cz, Képek: denik.cz