Drágulhat a kötelező biztosítás 1
Drágulhat a kötelező biztosítás 2

Drágulhat a kötelező biztosítás

Drágulhat a kötelező biztosítás

Drágulhat a kötelező biztosítás 9
Drágulhat a kötelező biztosítás 10
Drágulhat a kötelező biztosítás 11
Drágulhat a kötelező biztosítás 12
Drágulhat a kötelező biztosítás 13
Drágulhat a kötelező biztosítás 14
Fotó megosztása:
Drágulhat a kötelező biztosítás 15 Megállni látszik a köteleződíjak évek óta tartó csökkenése – az első négy hónap adatai alapján. Bár a január 1-je óta eltelt időszakban szinte minden biztosító módosította tarifáját, úgy tűnik, a társaságok már nem tudnak lejjebb menni az áraikkal.

Míg az előző években évről-évre mintegy 30%-os díjcsökkenésről beszélhettünk átlagosan, addig 2012/2013 viszonylatában a díj már alig változott.

A Biztositas.hu internetes alkuszi portál adatai szerint már csak azok az autósok tudnak spórolni, akik év közben sem felejtik el összehasonlítani a biztosítók ajánlatait. Az átlagdíj 19 000 forinton stabilizálódhat az idei évben kötött szerződésekre.

A szakemberek által már többször beharangozott trendforduló mostani bekövetkezése azt mutatja, hogy a biztosítók már nem tudják, vagy a szolgáltatási színvonaluk védelme érdekében nem akarják a jelenlegi árszintnél olcsóbban adni a kötelező biztosításokat ügyfeleiknek.

Ma már az autósok közel felének esik december 31-étől eltérő dátumra az évfordulója, ami az év végi kampány súlyának folyamatos csökkenését és az ügyfelek figyelmének lanyhulását eredményezi.

Önmagáért beszél ugyanakkor az a tény, hogy míg a személygépjárművek éves kötelező biztosítási átlagdíja ma Magyarországon 20 ezer forint felett van, addig az évfordulóra biztosítót váltó autósok mindössze 12-15 ezer forintot fizetnek kötelezőjükért.

Forrás: Biztositas.hu