Balínghou – így nevezik a kínai harmincasok generációját. Jó sokan vannak, közel negyedmilliárdan. Az ő kegyeiket keresi most minden autógyártó a távol-keleti gigaországban. 


Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője 1
Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője 2

Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője

Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője

Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője 9
Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője 10
Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője 11
Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője 12
Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője 13
Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője 14
Fotó megosztása:
Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője 15

És hogy mire vágynak a nyolcvanas években született kínaiak? Hát, mindenekelőtt csillogó, látványos megoldásokra és (mivel testvéreik nincsenek) barátokra, legalábbis a Nissan szerint.


A Friend-ME az első lehetséges válasz a 240 millió, potenciálisból mára fizetőképessé vált vásárló elvárásaira. Egyedi világítótestek, lendületes vonalak, alacsony és széles karosszéria, rövid túlnyúlások – a Friend-ME a világ egyetlen piacán sem hatna idegenül. Neonszürke fényezése is a high-tech generáció ízléséhez igazodik. 


Nissan Friend-ME: a kommunizmus jövője 16

Ennél érdekesebb érvrendszer vezérelte a belsőépítészek kezét. Négy önálló ülés, négy egyéniség számára, és mivel a tökéletes társadalomban minden egyéniség egyenlő, mind a négy utas (a vezetőt is beleértve) ugyanazokat az információkat tekintheti meg a karosszéria teljes hosszában végig húzódó monitorokon. Ha valaki menet közben mobil-böngészve valami izgalmasat talál, egy mozdulattal feltöltheti az autóba, és megoszthatja mindenkivel 


A létező fődarabokból építkező Friend-ME hibrid hajtásláncot kapna, ha megvalósul, ám ennek részleteivel nem fárasztja az érdeklődőket a Nissan.