Mindössze száz darab készül a dallamos hangzású Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario modellből. 

Amint a név is mutatja, az alapmodell 700 lóerejével szemben a jubileumi példány 720 lovat tud felmutatni, ám nem ez az egyetlen különleges tulajdonsága. 
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 1
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 2

Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel

Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 12
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 13
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 14
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 15
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 16
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 17
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 18
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 19
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 20
Fotó megosztása:
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 21
Az évfordulós modell 2,9 mp alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 350 km/óra. 
Ez nem csupán a nagyobb teljesítménynek köszönhető: teljesen átdolgozták az autó orrát és farát, megnövelték a légbeömlőket, örvénylésgátló csappantyúkat helyeztek el; az autó aerodinamikai hatásfoka 50 százalékkal javult, azaz anélkül nőtt a leszorítóerő és javult a menetstabilitás, hogy lerontották volna a modell közegellenállási együtthatóját. 
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 22
Nem csak szerelvényeiben, fényezésében is vadonatúj az autó. A Giallo Maggio (május-sárga) a márka mindenkori legnépszerűbb fényezésének egy új, különösen intenzív ragyogású változata, amelyet kizárólag ezen a száz autón fognak alkalmazni. Ha valakinek ez mégsem tetszene, a gyár Ad Personam programja révén bármilyen árnyalatot kikevernek neki Sant’Agata Bolognesében. 
A beltérben szintén exkluzív környezet vár. A kivételesen finom tapintású bőrkárpit speciális cserzés és festés nyomán nyeri el különleges textúráját. 
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 23
Hogy megnehezítsék a vásárlók dolgát, rögtön többféle árnyalat-kombinációban kínálják a különleges rombusz-öltésekkel díszített belteret: a barna-fekete párosítás a Lamborghini tágabb szülőföldjének, Emilia-Romagna tartománynak a természetes tónusait idézik, míg a tölgysárga beltér a gyárnak otthont adó Sant’Agata Bolognese város címerében is látható fáról kapta a nevét és árnyalatát. 
Születésnapi Lambo – bőségesebb ménessel 24
Akárcsak az idén gyártott összes Lamborghini, az Anniversario modellt is az ötvenéves jubileumra emlékező plakett díszíti; a szénszálas alapra kézzel festik fel az 50-es logót.