Soha nem vezettem az autót, kulcsom sincs hozzá, állítja Jennifer Fitzgerald, akinek az autója három éve áll a chicagói reptér alkalmazotti parkolójában. 

A helyzet valóban faramuci: a 15 éves Chevrolet Monte Carlót egy rokonától, hatszáz dollárért (140 000 Ft) vásárolta a nő volt barátja, bizonyos Brandon Preveau. A vételárból sejthető, hogy az autó már eredetileg sem volt makulátlan állapotban, mostanra pedig talán csak a rozsda tartja össze – csakhogy rossz helyen. 
24 milliós parkolási bírság 1
24 milliós parkolási bírság 2

24 milliós parkolási bírság

24 milliós parkolási bírság

24 milliós parkolási bírság 5
24 milliós parkolási bírság 6
Fotó megosztása:
24 milliós parkolási bírság 7


A férfi ugyanis három évvel ezelőtt nem csak a nő életéből sétált ki, hanem munkahelyéről is távozott, mégpedig gyalogosan. Az alkalmazotti parkoló őrei ekkor szisztematikusan elkezdték megbírságolni a hátrahagyott, immár jogcím nélkül ott parkoló autót. Volt, hogy egy nap négy bírságot is kiróttak rá, és ez így ment három éven át. 
678 alkalommal büntették meg, összesen 105 000 dollár (24 millió Ft) értékben. Chicago városában ez új csúcs, a korábbi rekorder 400 cédula után megállt. 
A nőt közben persze értesítették, ám ő nem tehetett semmit, hiszen kulcsa nem volt az autóhoz (a férfi korábban elveszített egyet a két indítókulcsból), a parkolóba pedig megfelelő engedély híján nem csak őt, hanem a repülőtér egy másik részlegében dolgozó apját sem engedték be. 
Az ügy jelenleg a bíróság előszobájában lebeg, a kijelölt bíró szerint ugyanis nevetséges a helyzet, amelyben a hatóságok és az asszony egyaránt hibázott. 
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a város egyszer már felajánlotta a nőnek, hogy 2460 dollár (565 000 Ft) megfizetésével pontot tehetnek az ügy végére, feltéve, hogy a nő hajlandó ezzel párhuzamosan befizetni azt a további 2000 dolláros (460 000 Ft) parkolási bírságot, amellyel saját jogon tartozik a városnak. Az asszony ezt megtagadta.