Az ábrándozás öl az autóban, nem a mobil 1
Az ábrándozás öl az autóban, nem a mobil 2

Az ábrándozás öl az autóban, nem a mobil

Az ábrándozás öl az autóban, nem a mobil

Az ábrándozás öl az autóban, nem a mobil 7
Az ábrándozás öl az autóban, nem a mobil 8
Az ábrándozás öl az autóban, nem a mobil 9
Az ábrándozás öl az autóban, nem a mobil 10
Fotó megosztása:
Több ezer baleset adatait nyálazta át az Erie biztosítótársaság, és azt derítette ki, hogy veszélyesebb a gondolatainkba merülni a kormány mögött, mint mobilozni. A tanulmány szerint a vizsgált amerikai halálos baleseteknél legalább egy olyan szereplő volt, aki a baleset pillanatában nem az útra figyelt.

Ami meglepő, hogy az érintettek nagy részénél nem a mobilozás terelte el a figyelmet, szimplán csak ábrándoztak, illetve a gondolataikba merültek. A balesetek 62 százalékánál ez okozta a bajt, a mobiltelefonok csak 12 százalékban voltak érintettek.

A figyelmet egyébként az autó utasaival való beszélgetés is nagyon el tudja terelni, vagyis szimplán kevesebb utas szállításával is lehet csökkenteni a balesetek kockázatát. Különösen veszélyes a vezetés közbeni városnézés, evés és az autóban rohangáló állatok utáni nyúlkálás.

A figyelmetlenség miatti halálos karambolok így is csak az összes halállal végződött autóbalesetnek a tizedét tették ki az Egyesült Államokban a vizsgált időszakban, 2011-ben és 2012-ben: 65 ezerből bő hatezret.