Javul a helyzet az utakon 1
Javul a helyzet az utakon 2

Javul a helyzet az utakon

Javul a helyzet az utakon

Javul a helyzet az utakon 7
Javul a helyzet az utakon 8
Javul a helyzet az utakon 9
Javul a helyzet az utakon 10
Fotó megosztása:
Javul a helyzet az utakon 11 A Duna-Tisza közének északi részén, a Tiszántúl középső, keleti, északi és északkeleti részén szállingózik vagy esik a hó, Nyíregyháza térségéből pedig ónos esőt jelentettek – derül ki a A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának csütörtök közléséből.

A főutak általában jól járhatóak, a Dunántúlon többnyire szárazak vagy sónedvesek, de Szántód térségében jégbordás szakaszok nehezítik a közlekedést. A Duna vonalától keletre sónedves, vizes, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében latyakos, hókásás, Nyíregyháza környezetében az ónos eső miatt jeges a főutak burkolata.

A mellékutakon egyelőre téliesebbek az útviszonyok, a Dunántúlon Körmend, Lenti, Kaposvár és Paks környékén, továbbá a Duna vonalától keletre a csapadékos terülteken latyakos, hókásás, havas ezen kívül Salgótarján környékén jeges az alsóbbrendű úthálózat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy országszerte fokozott óvatossággal vezessenek, csak és kizárólag a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel keljenek útra, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Több megyében javult az időjárási helyzet szerda estére, a havazás miatti elsőfokú riasztást pedig már mindenhol visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Továbbra is télies útviszonyokkal kell azonban számolni, az autósoknak indulás előtt érdemes tájékozódniuk az útviszonyokról. Csütörtökön nem várható veszélyes időjárási jelenség.